Burası anaokulu değil! Bakın neresi

Akyazı'da 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde çocukların hastane korkularını yenmeleri için oyun alanı oluşturuldu.

Akyazı 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nin yönetici hekimi ve Sakarya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Rıdvan Karagöz çocukların doktor ve hastane korkularını yenmeleri için sağlık merkezinde çocuklar için poliklinikte oyun alanı oluşturdu. Rahatsızlıkları nedeniyle sağlık merkezine gelen çocuklar, ilk anlarda endişelenirken, oluşturulan oyun alanında oyun oynayarak, çikolata ve oyuncaklar verilerek rahatlatılırken, muayene ediliyor.

Dr. Rıdvan Karagöz çocukların ağladığında hem çocuk, hem de ailesi ile iletişim kurmanın zorlaştığını bu nedenle oyun alanı oluşturarak çocukların gönlünü kazanmaya çalıştıklarını belirterek, "Poliklinik odasına giren ufaklıklar sadece önyargılara yüzünden ağlayarak girdikleri hekim odasında oyuncakları ve duvar kağıtlarını görünce önce ağlamayı bırakıp oyunlara dalıyor, muayene sırasında kazandıkları balon, şekerleme, çikolata ya da oyuncak hediyeleri sayesinde muayeneleri kolayca yapılıyor. Biz hekim olarak hastalarımıza olan saygımızdan dolayı ve onları önemsediğimiz için çalıştığımız aile sağlığı merkezlerimizi birer yaşam alanına çevirmeye çalıştık. Bu proje onlara verilen değeri hatırlamaları için bir fırsat olacak, bir insan değişir ise tüm toplumun değişeceğine inanıyoruz" dedi.

Akyazı İlçe Sağlık Müdürü Gülşah Yılmaz ise "Dr. Rıdvan Karagöz bize projesini anlattı. Çok olumlu bulup hayata geçirmesini istedik. Kısa sürede sağlık merkezimiz oyun bahçesine dönerken, sağlık kontrolleri için gelen çocukların da bu durumdan bir hayli mutlu olduğunu gördük. Projeyi diğer sağlık kurumlarımızda da hayata geçirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]