Bulduğu altın ve para dolu çantayı polise teslim etti

Serdivan İlçesinde yaşayan Arzu Şirin Aksoy (43), eşiyle kargo göndermek için gittiği PTT dönüşü yerde bulduğu altın ve para dolu çantayı karakola teslim etti. Borçlarını ödemek için altın bozdurmaya gittiği sırada çantayı bulan ve karakola teslim eden Arzu Şirin Aksoy, “Her Müslüman ve insanın yapması gereken bir davranış” dedi.

Serdivan İlçesi Arabacıalanı Mahallesi Çark Caddesi üzerinde bulunan PTT noktasından çıkarak eşi Gazi Aksoy ile yürüdüğü sırada yerde siyah bir çanta olduğunu fark eden Arzu Şirin Aksoy, içerisinde Kuran yazısı olduğunu düşünerek çantayı kenara koymak istedi. Eşi Gazi Aksoy, içinde ne olduğuna bakmak için çantayı açtığında içerisinde altın ve bir miktar paranın olduğunu fark edince karı koca çantayı Serdivan Polis Merkezine götürdü. Konuyla ilgili konuşan Arzu Şirin Aksoy, “Postanede kargo işlemimiz vardı, eşimle hallettikten sonra yürürken küçük siyah bir çanta bulduk. Çok küçük bir çanta, boyuna asılan çantalardan. Eşimle içinde Kuran yazısı vardır diye alıp kenara koyalım diye düşündük. İçini açtığımızda bir miktar altın ve poşete sarılı para olduğunu gördük. İnsanlık adına Serdivan Polis Merkezine teslim ettik” dedi.

ALTIN BOZDURMAYA GİDİYORDU

PTT’deki işlemlerinin ardından borçlarını ödemek için çarşıya giderek altın bozduracaklarını belirten Arzu Şirin Aksoy, “Yerde çantayı bulduktan sonra önce PTT’nin güvenliğine giderek gösterelim dedik. PTT güvenliği çantanın içindeki altın ve parayı fazla buldu, bu beni aşar diyerek karakola teslim edin dedi. Bizde çantayı karakola teslim ettik. Çantayı bulduğumuzda üzerinde ayak izi vardı, kimse fark etmemiş orada durduğunu. Bu yaptığımız aslında önemli bir şey ama her Müslüman ve insanın yapması gereken bir davranış. Hem dinimiz hem de ahlakımız bunu gerektiriyor. Yani bu insanlara önemli bir ders olur diye düşünüyorum, yani evlere girip hırsızlık yapanlar aslında insanları ne kadar mağdur ettiğini bir kez daha düşünsünler” ifadelerini kullandı. Öte yandan polis, çantanın sahibinin bulunması için soruşturma başlattı. 

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]