Biyomedikal Cihaz Teknoloji Elemanı Ve Mühendis Adaylar Yetiştiriliyor

Sağlık Bakanlığı'nın 80 bin işçi alımının 40 bin kişilik alımı biyomedikal cihaz teknolojilerinden oldu.

Özel Kale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Bölümü günümüz teknolojisiyle beraber daha fazla ihtiyaç duyulan teknikerleri yetiştirmeye hız kesmeden devam ediyor. Biyomedikal cihaz teknikerleri hastanelerde bulunan her türlü teknolojik aletin dilinden anlayabildiklerinden dolayı hastaneler için çok önemlidir. Tıbbi araç gereç ve tıbbi cihazların kurulumu, montajını, bakımını yapan ve bu cihazların kullanımıyla ilgili bilgileri diğer personeller ile paylaşan kişilerdir. Okulumuzda ilgili donanıma sahip uzman kadrosuyla dört yıl boyunca öğrencilere eğitim verilmeye devam etmektedir.
Biyomedikal cihaz teknolojileri bölümü genel olarak bir önyargıya sahip olsalarda aslında iş imkanı bakımından oldukça tatmin edicidir. Mezunlar, alanı ile ilgili her kamu kuruluşu ve özel sektörde iş imkanı bulabilir. Git gide gelişen teknolojiyle birlikte artan teknolojik aletler ile bu bölüm mezunlarına duyulan ihtiyaçta her geçen gün artmaya devam etmektedir. KPSS’den iyi bir puan alan kişinin kamu hastanelerine atanma ihtimali çok yüksektir. İşte biyomedikal cihaz teknikerinin çalışabilecekleri yerler; Kamu Hastaneleri Şehir Hastaneleri Üniversite Hastaneleri Eğitim ve Araştırma Hastaneleri Özel Hastaneler Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri Biyomedikal Cihaz Üreten Firmalar Biyomedikal Ürün Satan Mağazalar Teknik Servisler
Özel Kale Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Bahir Azak Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan atamayla ilgili şunları belirtti: “Özel Kale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Biyomedikal Cihaz Teknoloji Bölümü olarak uzman kadromuz ile sağlık sektöründe çalışacak donanımlı personelleri yetiştirmeye, ülke istihdamına katkıda bulunmaya her zaman olduğu gibi devam edeceğiz.” diyerek yapılan atama haberinin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.
1 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]