Bisiklet Dostu Şehir Sakarya resim yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı “Bisiklet Dostu Şehir Sakarya” başlıklı resim yarışmasında, şehrin sembolü olan bisikleti ve kenti en iyi dokunuşlarla buluşturan 5 öğrenci ödülü kazandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehrin sembolü olan bisikletin hayatın her noktasında yer alması için çalışma yürütüyor. Eğitimden, spora, kültürel etkinliklerden, hizmet verilen tüm sektörlere kadar her noktada bisikletin yerini ayrı tutan bir yönetim anlayışı sergileyen Büyükşehir, bir süre önce konunun okullarda eğlenceli bir şekilde işlenmesi için bir yarışma başlatmıştı.

Kazananlar belirlendi

“Bisiklet Dostu Şehir Sakarya” temasının resmedilmesi konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla başlatılan çalışmada tüm özel ve resmi kurumların 4’üncü sınıf öğrencileri kıyasıya yarıştı. Bisikleti ve şehri en iyi şekilde özetleyen, sembolize eden ve duygu ifade eden 5 resim iki kurum arasında belirlenen jüriler tarafından seçildi.

Etkileyici 5 resim

Yarışmanın birincisi Erenler Kayalar Reşitbey İlkokulu’ndan ‘Okyanus’ isimli eseri resmenden Deniz Nazım Özberk oldu.  Karasu Canada Okulları’ndan Dilşat Miray Çelik ‘Papatya’ eseriyle ikinci, Geye Akdoğan İlkokulu’ndan Caner Kara “Gece” isimli eserle 3’üncü, Erenler Mefküre İlkokulu’ndan Yüsra Korkmaz “Umy” isimli eseriyle 4’üncü ve Şehit Ahmet Akyol İlkokulu’ndan Ecmel Yıldız da “Barış” isimli eseriyle 5’inci oldu. En güzel 5 resmin sahibi  bisiklet ve kask kazanmış oldu.

“Gençlerimizi tebrik ediyoruz”

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Bisiklet kentimizin gerçek bir sembolü, hemşerilerimizin hayatında yer edinen bir araç haline geldi. Sağlıklı bir yaşam, daha yaşanabilir bir şehir ve en iyi şekilde korunan bir çevre için bisiklet vazgeçilmezimizdir. Bunu her ortamda, her alanda ifade ediyoruz. Bizlere destek veren gençlerimize teşekkür eder, kazananları tebrik ederiz” denildi. Yarışmanın kazananları ödüllerini 21 Nisan Perşembe günü 14.00’da Macera Park’ta yapılacak olan “Çocuk Şenliği” programında bizzat Başkan Ekrem Yüce’den teslim alacak.

1 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]