Sakarya’nın Hendek ilçesindeki 1.500 rakımlı Çiğdem Yaylası'nda bu yıl 87’ncisi düzenlenen şenlik coşkuyla gerçekleşti. Hendek Genç Karadenizliler Derneği tarafından organize edilen etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.
Cuma günü başlayan ve üç gün süren şenlikte, yöresel kıyafetlerini giyen binlerce kişi Karadeniz müzikleri eşliğinde horon oynayarak doyasıya eğlendi. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı etkinlikte, birçok yerel sanatçı sahne aldı.
Şenliği organize eden Dernek Başkanı Ahmet Der, “Hazırlıklarımızı tamamladık. Bugün saat 19.00 itibarıyla şenliğimizi sonlandıracağız. Her yıl düzenliyoruz ve eksiklerimizi gidererek organizasyonu geliştirmeye çalışıyoruz” dedi.
Şenlik katılımcılarından Ayşenur Der, “Her yıl bu yaylada toplanıyor, kültürümüzü yaşatıyoruz. Yöresel kıyafet ve yemeklerimizle bu geleneği sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı. Remzi Armağan ise, “Çiğdem Yaylası yaklaşık 2 bin rakımlı bir bölge. Karadeniz kültürünün yoğun yaşandığı bu bölgede yayla şenlikleri önemli bir yer tutuyor. Şenliğimizi güvenlik önlemleri altında coşkuyla kutluyoruz” diye konuştu.
Etkinlik, Karadeniz kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması açısından katılımcılar tarafından önemli bir fırsat olarak değerlendirildi.