Berber ve kuaför ücretlerine yüzde 40 zam iddiası

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle kapatılan berber, kuaför ve güzellik salonları, yaklaşık iki aylık aranın ardından bugün yeniden çalışmaya başladı. Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Federasyonu (TBKGU), yeniden çalışmaya başlayan işyerlerinin zamlı fiyattan hizmet verebileceğini söyledi.

 

Geçen günlerde CNN Türk’te bir yayına katılan Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş’ın, yeniden faaliyete geçecek işyerlerinde yüzde 40 zamlı fiyat tarifesine geçileceğine ilişkin açıklamaları kamuoyuna yansıdı. Ancak Federasyon’dan fiyatlamaya ilişkin henüz bir resmi açıklama yok.

 

Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Federasyonu Genel Merkezi’nden açıklamaya göre ise, Federasyon Başkanı Bayram Karakaş, söz konusu yayında zamlı fiyatın yüzde 40’a varabileceğini belirttiği kaydedildi.

 

Bunun nedenini tedarikçilerden alınan malzemelerin yüzde 30-40’lar düzeyinde zamlanması olarak açıklayan Federasyon tarafından, ayrıca iş yerlerinde artık kullan-at malzemelerin kullanılacağını, bunun yarattığı ekstra maliyetin de fiyatlara yansıyacağını kaydedildi.

 

Açıklamaya göre, zamlı fiyatlar hakkında Federasyon tarafından alınmış resmi bir karar veya bildirim ise henüz yok.

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]