Ben Daha İyisini Yaparım

Sakarya'da yaşayan 60 yaşındaki Ahmet İlhan'ın taştan yaptığı birbirinden güzel eserler görenleri hayran bırakıyor. Hobi olarak başladığı taş dekorasyonu işinde kendini geliştiren İlhan, şimdi bu işte en çok aranan usta oldu.

Ziyaret için gittiği bir yerde taş dekarasyonunu beğenmeyen ve 'Ben daha iyisini yaparım' diyerek bu işe hobi olarak başlayan İlhan, 8 yıldan beri birbirinden güzel eserlere imza atıyor. Maltepe Mahallesi'nde oturan ve asıl işi boyacılık olan Ahmet İlhan, işten akşam eve dönüşte 1 saatini bu işe ayırmış. Önce evinin bahçe avlusunu çeşitli taşlarla dekore eden İlhan, yolun karşı tarafını da Türkiye, Kıbrıs haritası ve çiçekliklerle adeta bir sanat eserine dönüştürmüş. Görenlerin hayran kaldığı eser için İlhan, tam 200 bin taş kullanmış.

Taşlarla uğraşmayı çok sevdiğini ifade eden İlhan, "Bir gün bir ahbabımın evine ziyarete gitmiştim. Burada taştan yapılan bir dekor gördüm. Hiç beğenmedim. 'Ben daha iyisini yapabilirim' dedim. Tabiattan ve çakıl ocaklarından taş toplayıp küçük dekor işleri yapmaya başladım. Bu hobiyi çok sevdiğimi fark ettim. Kendi evimin ve komşumun evinin bahçe duvarını taşlarla süsledim. Ayrıca yolun karşı taraf yamacına da yine taşlardan 17 Ağustos Deprem anıtı, Türkiye ve Kıbrıs haritası ve sütunlu şekilde dekoratif çiçeklikler yaptım. Gelen geçen çok beğeniyor. Kendi bahçelerine de para karşılığı yapmamı istiyorlar. İnsanlar yoldan geçerken araçlarını durdurup hatıra fotoğrafı çektiriyor. Beni merak edip tanışmaya geliyorlar." diye konuşuyor.

YAĞ TENEKESİ VE PLASTİK KUTULAR SANAT ESERİNE DÖNÜŞÜYOR

Ahmet İlhan, boşalmış yağ tenekeleri ve plastik kutuları taşlarla birleştirerek birbirinden güzel dekoratif eserleri çıkartıyor. Teneke ve plastik atıkları değerlendirerek çevrenin kirletilmemesine katkı sağladığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Ahmet İlhan, taş dekor işini herkese tavsiye ediyor.

İlhan, bunun için gerekli olan malzemenin normal çimento ve fayans çimentosu olduğunu belirterek şu bilgileri veriyor: "İki çimentonun karıştırılmasıyla elde edilen harç teneke ya da plastik kapların çevresine 2 santimetre kalınlığında sürüldükten sonra istenilen taşlar yapıştırılarak güzel bir saksı ya da vazo ortaya çıkartılabilir. Bu çok güzel bir uğraş. Ben hobi olarak başladığım bu işten şimdi para kazanıyorum. Bu işten para kazanacağım aklıma bile gelmezdi."

Bu işte en büyük sıkıntının dekorasyona gidecek taş bulmak olduğunu kaydeden İlhan, taş, çakıl ve kum ocaklarının genelde dekoratif taşları yurt dışına ihraç ettiklerini sözlerine ekliyor.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]