Bayramda Hava Nasıl Olacak?

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, Ramazan Bayramı süresince hava sıcaklığının iç kesimlerde 18-22, güney kesimlerde ise 25-26 derece olacağını tahmin ettiklerini belirterek, "Bayramda hava sıcaklığı tüm yurtta 1 ile 3 derece arasında artacak" dedi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, Ramazan Bayramı için hava tahmin raporunu düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Çağlar, 27 Eylül 2008 Cumartesi günü Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin yağışlı geçeceğini ifade ederek, "Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışlar, Marmara Bölgesi'nin doğusunda (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik), Karadeniz Bölgesi'nin tamamında, İç
Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz (Hatay, Osmaniye, İskenderun) ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında kuvvetli olacak. Rüzgar Marmara ve Batı Karadeniz'de kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esecek. Kuvvetli sağanak yağış ve kuvvetli poyraza bağlı oluşabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli olunması gerekmektedir."
diye konuştu.

Çağlar, 28 Eylül 2008 Pazar günü ise Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu Bölgesi ile Afyon-Kütahya çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceğini, sağanak yağışların yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde kuvvetli olmasının beklendiğini söyledi.
29 Eylül 2008 Pazartesi arife günü Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısının sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceğini ifade eden Mehmet Çağlar, bayramdaki hava tahminlerini şöyle sıraladı:
"Yağışlı ve serin hava Ramazan Bayramı'nın birinci ve ikinci günleri (salı ve çarşamba günleri) yurdun kuzeydoğu kesimlerinde etkili olduktan sonra yurdu terk edecek. Hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 18-22 derece, güney kesimlerde 26-27 derece civarında olacak.

Ramazan Bayramı'nın 1. günü; yurdun kuzey kesimleri çok bulutlu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu ile Diyarbakır, Adıyaman ve Kahramanmaraş çevreleri sağanak yağışlı, diğer yerler parçalı ve az bulutlu geçecek.

Ramazan Bayramı'nın 2. günü; yurdun kuzeydoğu kesimleri çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu geçecek.

Ramazan Bayramı'nın 3. günü; yurdun kuzeydoğu kesimleri çok bulutlu, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

Ramazan Bayramı sonrası cuma, cumartesi ve pazar günleri; yurdun batı kesimleri yeni bir yağışlı sistemin etkisine girecek. Yeni yağışlı sistem, yurdun batı ve iç kesimlerinde sağanak yağışlara neden olacak. Bayram sonrası için detaylı hava tahminleri önümüzdeki hafta ortasında kamuoyuna duyurulacak."

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, Türkiye'nin yağış sezonuna girdiğini hatırlatarak, bayramda ve bayram sonrası dönüşlerde dikkatli olmaları konusunda sürücüleri uyardı.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]