Bayraktar açıkladı, O uygulama 1 yıl ertelendi

Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Akyazı Ziraat Odası Başkanı Ali Şener Bayraktar, aynı parsele 3 yıl aynı ürün ekilmesi halinde destek alınamayacağına ilişkin uygulamanın 1 yıl ertelendiğini söyledi.

Tarım ürünlerinin yeterli, kaliteli ve uygun maliyetlerde üretimi, tarımsal üretim yapılan arazinin, çiftçilerin, çevrenin ve doğal tarım kaynaklarının korunması ile sürdürülebilir tarım için ekim nöbeti uygulaması başlatılmıştı.

Ekim nöbeti (münavebe) uygulaması kapsamında, 2018 üretim yılından başlamak üzere aynı tarlaya aynı tek yıllık bitkiyi 3 yıl üst üste ekenlere o tarladaki ürün için destek verilmemesini içeren uygulama ile ilgili yeni gelişme yaşandı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Akyazı Ziraat Odası Başkanı Ali Şener Bayraktar, Sakarya Ziraat Odalarının ve Sakarya Milletvekili  Çiğdem Erdoğan Atabek'in Tarım Bakanlığı nezdinde yaptığı girişimler sonucunda aynı parsele 3 yıl aynı ürün ekilmesi halinde destek alınamayacağına ilişkin uygulamanın bugün yayınlanan resmi gazetedeki değişiklikle 1 yıl ertelendiğini söyledi.

Bayraktar; "Bu sebeple 2020 yılında münavebe yapmayan dane mısır ve yem bitkisi ekipte desteklemelerden faydalanamayacak olan üreticilerimiz bu karar ile desteklemelerden faydalanabilecektir. Dane mısır ve yem bitkisi eken üreticilerimizin İlçe Tarım Müdürlüğüne müracaat yapmaları ve müstahsil makbuzlarını teslim etmeleri gerekiyor.

Alınan karar mısır üreticilerimize hayırlı olsun. Bu süreçte Tarım Bakanlığı nezdinde yaptığımız girişimlerde bize destek olan ve yakın ilgisine şahit olduğumuz Sakarya Milletvekilimiz Çiğdem Erdoğan Atabek'e mısır üreticilerimiz adına teşekkür ederiz. dedi.

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]