Bayan girişimciler bir araya geldi

Adaptto tarafından düzenlenen ‘Girişim Atölyesi’ etkinliği kapsamında dereceye giren bayan girişimciler projelerini anlattılar.

SAÜ Teknokent Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, SAÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Fidan, SGK Sakarya İl Müdürü Nurten Canbaşoğlu, SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Aygün Kahya, SATSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zehra Dirim ve kadın girişimciler katıldı.

Toplantıya katılan Sakaryalı iş kadınları ve kamu kurumu temsilcilerini Teknokent’te ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Prof. Dr. Tahsin Engin, “Girişim atölyemiz üniversitelerin lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile üniversitelerden son 5 yıl içerisinde mezun olmuş kişilerden bir yarışma çerçevesinde seçilerek alındığı ve 6 ile 12 ay süre zarfında Adaptto-Teknoloji Transfer Ofisi tarafından kendilerine tahsis edilen ofis alanında iş fikirlerini mentorlar eşliğinde verilen eğitimler ile geliştirdikleri bir ön kuluçka programıdır. Bugün burada Girişim Atölyemizde dereceye giren genç bayan girişimci arkadaşlarımızı Sakaryalı kadın girişimcilerle bir araya getirmek istedik. Gelecek vaat eden fakat sermaye sıkıntısı çeken genç girişimci arkadaşlarımıza melek yatırımcı ve mentörlük anlamında yardıma ihtiyaçları var” dedi.

Adaptto’da düzenlenen Girişim Atölyesinde dereceye giren Merve Kurtuluş ve Sara Şenkaya’nın ‘Meyve ve Sebze Tozlarıyla Üretilen Çikolata’, Duygu Özay ‘OPS Card’, Büşra Yaşaroğlu ‘Pirinç Toniği’ isimli projelerinin sunumlarını gerçekleştirdiler. Sunumların büyük beğeni aldığı toplantının sonunda Sakaryalı iş kadınları, genç girişimcilere destek sözü verdi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]