Başkan Yüce Toyota Türkiye'yi ziyaret etti

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya’da ihracat rekorları kıran Toyota Türkiye Fabrikası’nı ziyaret etti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, şehrin gelişmesinde önemli rol oynayan tüm sektörlerin dinamiklerini takip ederek temaslarını sürdürüyor. Tarımda, hizmet sektöründe ve sosyal alanda yürütülen işlerin yanı sıra, kentin ekonomisini ayakta tutan faktörler üzerinde çalışan Başkan Yüce, iş dünyasından önemli isimlerle bir araya gelerek üretimin ve ihracatın artırılması noktasında ortak çalışmalar yapıyor.

Son olarak Türkiye’nin otomotiv devi Toyota’nın Sakarya’daki fabrikasını ziyaret eden Yüce, KDV iadesiyle ilgili yürütülen çalışmada sevindirici gelişmeleri paylaştı. Toyota yetkilileriyle görüşerek üretim aşamalarıyla ilgili bilgi alan, üretim ve istihdam hedeflerini konuşan Yüce, şehir sanayisini ve ekonomisini ileriye taşıyacak başarılı girişimlerin destekçisi olduklarını ifade etti.

“KDV iadesi ile ilgili Maliye Bakanlığı nezdinde çalışıyoruz”

Başkan Yüce, KDV iadesi sorununun çözümü için Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda çözüm adımlarının atıldığını belirterek, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak KDV iadesinden kaynaklı kaybımızın giderilmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı nezdinde idari ve yasal çözüm çalışmalarını yakinen takip etmekteyiz. Bu sorunun bir an evvel çözüme kavuşacağını ümit ediyoruz. Söz konusu Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin gelir kaybını telafi etmek için şehrimizde faaliyet gösteren yüksek ithalat yapan firmalarımız ile 2 ay önce bir araya geldik ve ilimizin vergi gelirlerini artırarak Büyükşehir Belediyesi’nin maliye paylarını artırmaya yönelik bir çalışma başlattık. Bu bağlamda çalışmamıza destek olan tüm firmalarımıza şehrimiz adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Büyükşehir’in maliye payında artış olmasını öngörüyoruz”

Yürütülen çalışma sonucunda Büyükşehir Belediyesi’nin maliye payının artırılmasını sağlayacaklarını söyleyen Yüce, “Bu çalışmamız birçok firmayı kapsayacak şekilde devam etmektedir. Çalışma sonucunda maliye payımızda artış olacağını öngörüyoruz. Çalışmamıza destek olan yüksek ithalat yapan firmalarımıza teşekkür ziyaretlerimize Toyota ile başlamış bulunuyoruz. Yaklaşık bir ay önce başlayan işbirliğimiz ile Toyota ve diğer yüksek ithalat yapan firmaların ithalat aşamasında ödediği vergilerle Sakarya Büyükşehir Belediyesi maliye paylarının artması sağlanacaktır. Destekleri için sanayi kuruluşlarımıza ve şu anda ziyaretini gerçekleştirdiğimiz Toyota yönetimi adına Erdoğan Şahin Bey’e teşekkürlerimizi arz ederiz” diye konuştu.
 
“Geleceğin yıldız şehri Sakarya”

Sakarya’nın sanayi kenti olduğuna ve geleceğin parlayan yıldızları arasında yer alacağını belirten Yüce, “Sakarya’mızda malum her türlü zanaatın, sektörün ve sanat dalının mutfağı var. El emeğiyle üreten, sanatını konuşturan insanımız geleneksel değerlerimizi bugün de yaşatıyor. Esnafın başkentindeyiz ve biliyorsunuz ki bizim muhit isimlerimiz bile buradan gelmektedir. Patates Hali, Tığcılar, Hasırcılar, Semerciler ve birçok mahalle ismi bu kentin geçmişteki birikimini gösteriyor. Günümüzde ise sanayi bölgeleri, fabrikalarıyla Türkiye’nin ihtiyacını karşılayan, ihracat rekorları kıran bir Sakarya görüyoruz. Modern teknolojiyi en etkin şekilde kullanarak, üretim aşamalarını güçlendiriyoruz. Bu noktada Büyükşehir Belediyesi olarak bize düşen adımları atmaya gayret ediyoruz. Geleceğin yıldız şehirleri arasında ismimizi en üst sıralara yazdırmak en büyük arzumuz” ifadelerini kullandı.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]