Başkan Toçoğlu, taksiciler ile bir araya geldi

Taksi dolmuş durak başkanları ve şoför esnafı ile bir araya gelen Başkan Toçoğlu, “‘Bu işler nasıl olsa gidiyor’ demekle olmaz. ‘İşlerimizi daha faydalı bir zemine nasıl oturtabiliriz?’ Bunu düşüneceğiz. Esnafa yakışan budur” dedi.

Toçoğlu ulaşım konusunda popülizmden uzak durduklarını da kaydederek, “Şehri maceraya atamayız. Ulaşımı gerçekçi bir zeminde yürütmek istiyoruz. Makulü bulacağız. Doğru zamanda doğru adımı atacağız” ifadelerini kullandı.


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, taksi dolmuş durak başkanları ile Büyükşehir Belediyesi’nde bir araya geldi. Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşen görüşmede SESOB Başkanı Hasan Alişan ve Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Feridun Canbaz da hazır bulundu. Alişan ziyarette Büyükşehir Kasım Meclis Toplantısından oy birliğiyle çıkan ve taksi dolmuş taşımacılığına yeni bir düzenleme getirecek 8+1 uygulaması için Başkan Toçoğlu’na teşekkür etti.


Yeni uygulama ile sadece esnafın değil Sakarya’nın kazandığını belirten Hasan Alişan, “Dün Büyükşehir Meclisi 8+1 denen yani dolmuşların yolcu kapasitelerinin genişletilmesini öngören ilgili kararı onayladı. Bu karar doğrultusunda esnafımız artı 2 yolcu daha taşıyacak. Günün şartlarına göre araçlarımızı yenileyeceğiz. Yani hem esnaf hem şehrimiz kazanmış olacak. Gelecekle ilgili de her türlü revizyona hazır olacağız. Ben size şunu söylemek istiyorum: Hiçbir büyükşehirde esnaf doğrudan belediye başkanıyla sorununu birebir çözemez. Ama Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu çok farklı. Her zaman bizim yanımızda” diye konuştu.


Alişan, “’Esnaf ne derse ben onu yaparım’ diyen bir başkana sahibiz. Bu yüzden bir kez daha 8+1’den dolayı değerli başkanımıza teşekkür ediyoruz. Biz bu şehir için beraberce çalışmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyemizle ilişkilerimiz çok güçlü. Hoşgörüyü merkeze alan iyi niyetli bir ilişki içerisindeyiz. Bu devam edecek” dedi. Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Feridun Canbaz ise yaptığı değerlendirmede yeni düzenlemenin tüm esnafa hayırlı olmasını temenni etti. Canbaz, şehre daha iyi hizmet sunmak için yeni düzenlemeyi bir başlangıç olarak gördüklerini paylaştı.


Esnafın olası yeniliklerle ilgili kendi arasında fikir birliğine varmış olmasını çok önemsediklerini belirterek konuşmasına başlayan Başkan Toçoğlu, “Bu şehirde birlikte yaşıyoruz. Sakarya’da yaşamaktan mutlu olduğumuz her gün işimizi doğru yaptığımızı düşünüyoruz. Ancak unutmayın her şey yöneticilerin sorumluluğunda olamaz. Bu şehirde her şey herkesi ilgilendirir. Kendi sahanızdaki her konuda titiz davranmanızı istiyorum. ‘Bu işler nasıl olsa gidiyor’ demekle olmaz. ‘İşlerimizi daha faydalı bir zemine nasıl oturtabiliriz?’ İşte biz bunu düşüneceğiz. Esnafa yakışan budur. Daha iyisi için çalışmaktır” dedi.


Toçoğlu, “Şehri maceraya atamayız. Popülizmden her zaman uzak durdum. Ulaşım konusunu gerçekçi bir zeminde yürütmek istiyoruz. Meclis toplantısında da benzer ifadeler kullandım. Bir kez daha paylaşmak istiyorum: Sizden istediğimiz vatandaş memnuniyetini sağlamınızdır. Bunu yaparak bir anlamda biz yöneticilerin de memnuniyetini sağlamış oluyorsunuz. Esnaf mutlu, vatandaş memnun olduktan sonra biz de sizin yararınıza olacak gelişmeleri yine sizin fikir birliğine varmış kanaatlerinizle geliştiririz. Bazı konularda da hassasiyet bekliyoruz. Ulaşımda esnaf daha dikkatli hareket etmeli” şeklinde konuştu.


Esnafın yeni düzenlemeyle birlikte araçlarını yenilemesinin de önemine değinen Başkan Toçoğlu, “Bizim net bir tavrımız var. Her şeyi oturacağız, konuşacağız, birlikte karar vereceğiz. Tehditle, ‘kontak kapatırız’ demekle olmaz. Anlaşacağız, dostça yapacağız. İnsanlar bizi adaletli davranalım diye bu makamlara seçiyor. Hem sizi hem vatandaşı düşüneceğiz. Biz sizin ekmeğinize ortak olacak girişimlerden yana değiliz, ancak bir kesimin mutluluğu değil, herkesin memnuniyetini esas almak durumundayız. Makulü bulacağız. Doğru zamanda doğru adımı atacağız. Aramızda bir fark yok. Ben de şehre hizmet ediyorum siz de” dedi.


Esnafa tavsiyelerde de bulunan Başkan Zeki Toçoğlu, “Birbirinizle iyi geçinmenizi istiyoruz. Temsilcilerinize güvenin, biz sürekli onlarla sizin için temas halindeyiz. Zihninizi yeni gelişmelere de hazırlayın. ‘Uzun vadede bu işten nasıl ekmek yeriz?’ diye düşünün. Allah yardımcınız olsun. Allah hepimize helalinden kazanmayı nasip etsin. 8+1 düzenlemesi bu vesileyle bir kez daha size ve şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]