Baro Başkanı Kazan'dan bayram mesajı

Sakarya Barosu Başkanı Avukat Zafer Kazan, mesajında, herkese güven veren güçlü ve geniş gölgesinin hakim olacağı bir hukuk özlemi içinde olduklarını bildirdi.

Kazan, yayınladığı bayram mesajında, bayramların insanların barıştığı, kucaklaştığı günler olduğunu belirterek, küskünlüklere dair hatıraların konuşulmadığı, tebessüm, samimiyet ve iyi niyetli yaklaşımların karşılıklı olarak gösterildiği günler olduğunu vurguladı.

Bayramlarda insanların birbirine gösterdiği sıcak yaklaşımlar ve dost elini uzatması sebebiyle üzüntülerin hafiflediğini, acıların en azından sükûnete dönüştüğünü ifade eden Kazan şunları kaydetti: “Bugün Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yer edecek derinlikte bir travma yaşıyoruz, millet olarak çok zor günler geçiriyoruz. Üzüntülerimiz dinmiyor. Acılarımız sükunete dönüşmüyor. Kin ve nefret söylemleri, terörün milletin bağrına sapladığı insanlığını yitirmiş kalleş eylemleri, bayram dediğimiz günün arifesinde gelen şehit haberleri bayramlarımızı matem günlerine çevirmiştir. Yine de belki inadına bayrama ‘Bayram’ demeliyiz. Acılarımıza rağmen tebessüm etmeliyiz, sarılmalıyız. Aksi halde, tıpkı Sevr’de olduğu gibi, milletimizi bin bir parçaya fırkaya bölmeye çalışan ve ‘sen farklısın, sen de farklısın’ diyerek birbirine düşürmeye çalışanlar başarmış olurlar.”

Kin, nefret, yalan, dolan, iftira, ötekileştirme, intikam en hain ve bölücü duygular ve bir düşmanlık eylemi olduğuna dikkat çeken Kazan, “Ülkemiz için ‘düşmanlık’ bir tehlike ise eğer biz bugün barışmalıyız. Nefret, bir veba gibi insanların arasında salgın haline geliyorsa bugün birbirimize sarılmalı ve tebessüm etmeliyiz. Bayramlar ise tüm bu tuzakların bozulduğu günlerdir.” dedi.

Kazan, insanların huzur içinde yaşayacağı, geleceğe güvenle bakabileceği, çocuklarımızın annesiz babasız kalmayacağı bir bayram temenni ederek, “Farklı düşünen insanların en yakın dostlarımızdan biri olabileceği, hukukun herkese güven veren güçlü ve geniş gölgesinin hakim olacağı, kin, nefret ve intikam gibi kelimelerin adeta anlamının unutulacağı aydınlık bir gelecek diliyorum.” ifadelerini kullandı.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]