Baro Başkanı Kazan, Atatürk'e hakaret eden kişiye dava açtı

Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ağır hakaretlerde bulunan Hasan Akar için suç duyurusunda bulundu.

Sakarya Barosu, iddiaya göre bir TV kanalında yayımlanan program içeriğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret edilmesi üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ardından kendini bir cemaatin hocası olarak adlandıran Hasan Akar'a da dava açtı.

''ATATÜRK BU HALKIN NAMUSUDUR''

Barodan gelen açıklamaya göre: ''Hasan Akar, ulu önderimiz için “38 de geberen ... annesi de genelevde çalışıyordu” şeklinde iğrenç, ahlaksızca sözler söyledi. Biz de yargıya taşıdık. Nereye varmak istiyorlar ve amaçları nedir çok iyi biliyoruz! Ancak böyle çirkin ve namussuzca küfreden müptezeller de şunu çok iyi bellesin ki, Atatürk bu toprakların bu halkın namusudur! Bu ülke namusunu çiğnetmez, çiğnetmeyeceğiz!” dedi.

''SAVCILAR GÖREV SİZİN''

Başkan Kazan sosyal paylaşım hesabından yapmış olduğu açıklamada: “Bir suç duyurusu da bu ahlaksız için bulunuyoruz! C.Savcıları bu görev sizin!” diyerek cumhuriyet savcılarına seslendi.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]