Bakkallar sorunlarını Başkente taşıdı

Sakarya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, yönetim ve denetim kurulu üyeleriyle AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün’ü ziyaret etti.

Başkan Akdardağan, yönetim ve denetim kurulu üyeleriyle AK Parti Genel Merkezinde yaptıkları bu ziyarette, Genel Başkan Yardımcısı Üstün’e, görevinde başarılar dileğinde bulundular. Ziyarette, bakkal ve bayi esnaflarının sorunları da ele alındı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Bakkallar Odası yönetimini ağırlamaktan mutlu olduğunu ve sorunların çözümü için üst düzey çaba göstereceğini söyledi.

Ziyareti değerlendiren Başkan Akdardağan, “Genel Başkan Yardımcılığı ve Sakarya Milletvekilliği seçilmesi dolayısıyla Ayhan Sefer Üstün beyi ziyaret ettik. Bizi çok sıcak karşıladı ve gösterdiği ilgi nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyorum. Ziyaretimizde, Sakarya bakkal esnafımızın yerel ve genel sorunlarını konuştuk. Zincir marketlerinin esnafımıza yaşattığı sıkıntıları, esnafın mağdur olmaması için önlemlerin arttırılması ve yeni açılacak olan marketlere getirilecek kriterleri konuştuk” dedi.

İlçelerde yayılmaya başlayan yeni açılacak marketlere ruhsat verilmemesi uygulamasının il genelinde yayılması konusunda da değerlendirme yaptıklarını belirten Başkan Akdardağan, “Bu konuda kararlılığımız ilettik ve yardım sözü aldık. Bu uygulamanın belediyelerin ve büyükşehir meclisinde karara bağlanması konusunda hem fikir olduk. Esnafa verilecek 30 bin liraya kadar faizsiz kredi uygulamasının piyasayı canlandıracağından söz ettik. Esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirdiğimiz bu ziyaretimiz amacına ulaşmıştır. Belirli aralıklarla başkent ziyaretlerimizi sürdüreceğiz ve sorunların takipçisi olacağız” diye konuştu.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]