Bakkallar Odası Başkanı'ndan "kermes" uyarısı

Sakarya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, son günlerde kermeslerde ve kültür dernekleri fuarlarında satışa çıkarılan gıda ürünleriyle halkın sağlığının hiçe sayıldığını söyledi.

Kültürlerin yaşatılması ve tanıtılmasına asla karşı olmadıklarını ancak meydanlarda ve sokaklar açılan kermeslerin stantlarında satılan ürünlerin güvenilirliğinden şüphe duyduklarını söyleyen Başkan Akdardağan, “Bizler esnaf olarak kültürlerin yaşatılması anlamında üzerimize ne düşüyor ise yapıyor ve yapmaya da devam edeceğiz. Son günlerde açılan kermesler ve kültür derneklerinin tanıtım fuarlarında rastladığımız bazı görüntüler bizi çok üzüyor. Halkımızın sağlığı adına endişe duymak bir tarafta, haksız rekabetin olması başka bir taraftadır. Açılan stantlardan satılan peynir, zeytin ve diğer gıda ürünlerinin nereden geldiği belli değil ve ambalajsız olarak satılmaktadır” dedi.

Akdardağan, “Üyelerimiz olan aktarlar ve bakkallar da ambalajsız ve menşei olmayan baharat bile sattırılmazken, bu tür meydanlar ve sokaklar da açılan stantlarda ise indirim adı altında satışlar yapılmaktadır. Kermesler zaten esnafımızın belini bükmekte, birde bu tür sağlıksız olan ürünlerin satışına izin verilmemeli. En azından satışı yapılacaksa ambalajlı ürünler satılmalı. Bizler esnaf olarak, haksız rekabetin önlenmesi ve halkımızın sağlığının dikkate alınması için yetkililerin bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz. Ayrıca kültür derneklerinde satışı yapılacak ürünlerin Sakaryalı esnaftan tedarik edilmesini istiyoruz. İl dışından getirilen, açıkta satılan ve menşei olmayan gıda maddeleri konusunda da halkımızı bilinçli olmaya davet ediyoruz” açıklamasında bulundu.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]