Bakkallar, Halkın Zor Günlerinde de Yanında!

Adapazarı Bakkal ve Bayiler Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, bakkal esnafının memur, işçi ve emekli kesimine veresiye adı altında kredi finans ederek, sosyal patlamanın önüne geçtiğini söyledi.

Akdardağan oda binasında yaptığı açıklamada, bakkal esnafının devletin emniyet subabı haline geldiğini belirterek, “Biz oda olarak bakkallarımıza gereken desteği veriyoruz. Daha ayaktayız ve dimdik duruyoruz. Bakkal esnafı memur, işçi ve emekli kesimine veresiye adı altında kredi finans etmektedir. Bakkallarımız bu sayede sosyal patlamanın önüne geçmiş olmaktadır. Bakkallar, devletin emniyet supabı haline gelmiştir" dedi.

Vatandaşların büyük bir bölümünün kredi kartı kullanımı nedeniyle büyük marketlerden alışveriş yaptığını söyleyen Akdardağan, “Ekonomik sıkıntılar nedeni ile kredi kartlarına borçlanan vatandaşların büyük bir kısmının yüksek kredi borcu bulunuyor. Bu nedenle vatandaşlarımız artık kendi mahallesinde bulunan bakkal esnafından alışveriş yapmaya başladı" diye konuştu.

Bakkal esnafına, çevresinde bulunan esnafa veresiye ürün vermemesi konusunda uyarılarda bulunduklarını belirten Akdardağan, "Esnaf kendi çevresinde bulunan yakınlarına veresiye veriyor. Ancak bu sefer kendisi çıkmazın içine sürükleniyor. Ancak vatandaşların bakkal esnafına yönelerek alışveriş yapması memnuniyet verici bir durum" dedi.

Akdardağan, eskiden Ramazan aylarında varlıklı kişilerin bakkallara gidip, mahalle de bulunan yoksul şahısların bakkal hesaplarını kapattıklarını belirterek, “Eskiden zengin olan kişiler, kendi mahalleleri dışında bir bakkala gidip fakir halktan bir iki kişinin veresiye defterini isteyip borçlarını kapatıp ismini söylemeden çıkar giderdi. Fitresini ve zekatını bu şekilde verirdi. Ama şimdi böyle bir şeyle hiç karşılaşmıyoruz” diye konuştu.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]