Bakan Soylu'dan Sakarya açıklaması

Başkan Yüce, sel felaketinin yaşandığı Bartın’ı ziyaret etti. Burada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü. Soylu, “Sakarya’da riskli bölgeler arasında yer alıyordu. Ancak Büyükşehir Belediyesi’nin gayretli çalışmalarıyla Sakarya süreci sorunsuz bir şekilde atlattı” dedi.


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, sel felaketinin yaşandığı Bartın’ı ziyaret etti. Afetin bölgedeki etkilerini bertaraf etmek için hızla bölgeye intikal ettiklerini aktaran Yüce, burada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü. Bakan Soylu, Büyükşehir ekiplerinin çalışmaları için Başkan Yüce’ye teşekkür etti.  

Başkan Yüce Bakan Soylu ile görüştü
Bartın’da bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşen Başkan Yüce, İl Jandarma Komutanı Ersin Arslan, İl Emniyet Müdürü Şakir Ergün Korkmaz, İl Sahil Güvenlik Komutanı Safa Söylem, AK Parti İl Başkanı Turan Kalaycı, AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç ile sel felaketinin vurduğu RİMAKS Tekstil Fabrikası’nı ziyaret etti. Başkan Yüce, fabrika sahibi Emir Eskinazi’ye geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bakan Soylu’dan Sakarya övgüsü
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada yaptığı açıklamada, Sakarya’nın da riski bölgeler içerisinde olduğunu ifade ederek, “Büyükşehir Belediyemizin gayretli çalışmalarıyla Sakarya süreci sorunsuz bir şekilde atlattı. Bununla da kalmadı ve Bartın’a da ciddi bir araç ve personel desteğinde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’ye teşekkür ediyorum” dedi. Yüce, Bakan Soylu nezdinde devletin tüm imkânlarının şehirlerin ve milletin hizmetinde olduğunu vurgulayarak, nazik sözleri için Bakan Soylu’ya teşekkür etti. SASKİ’nin bölgedeki çalışmalarını inceleyen Bakan Soylu, çalışanlara kolaylıklar diledi.

El birliğiyle hayatı normale döndüreceğiz
Bartın’da ilk olarak itfaiye teşkilatında Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ile görüşen Başkan Ekrem Yüce, afete ilişkin bilgiler alarak, “Sakarya olarak geçmişte pek çok afet yaşadık. O dönemlerde de çevre illerden gelen destekler ve yardımlarla şehri yeniden inşa ettik. Ayrıca Rize’de görev yaptığım dönemde de afetlerle karşılaştık. Dolayısıyla yaşamış olduğunuz bu duruma kayıtsız kalamazdık. 3’ü vidanjör, 2’si ekskavatör olmak üzere 8 araç ve 12 çalışma arkadaşımızı hemen bölgeye sevk ettik. Güzide şehrimiz Bartın’da el birliğiyle yaraları saracak, hep birlikte hayatı en kısa sürede normale döndüreceğiz. Can kaybının olmaması en büyük tesellimiz. Bu vesileyle tüm Bartın’a ve bölge illerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Büyükşehir’e destek teşekkürü
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Başkan Yüce’ye destekleri için teşekkür ederek, “Şehir merkezinde iki ırmağın birleştiği havzada büyük bir taşkın oluştu. Bu tür afetlerin oluşmaması için devletimizin inşa ettiği barajların yanı sıra kısa süre önce tamamlanan iki barajımız var. Bu barajlarımız sayesinde merkeze 100 milyon metreküp suyun inmesi engellendi. Daha büyük bir felaketin eşiğinden döndük. Ülkemizin dört bir yanından destek için ekipler şehrimize geldi. Bunlardan biri de Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekipleri oldu. Ekiplerin sahada nasıl canla başla mücadele ettiğine bizzat şahit olduk. Hep birlikte yaraları sarıyoruz. Bartın halkı adına sizlere şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Ekiplere moral ziyareti
Bartın’da yaraların sarılması için büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Başkan Yüce’nin ziyaretiyle moral buldu. Yüce, hayat normale dönene kadar Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin bölgede çalışmaya devam edeceğini ifade ederek, burada görüştüğü bölge halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

1 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]