Avukatlar ruhsatnamelerini aldılar

Sakarya Barosu Konferans Salonunda düzenlenen tören ile yemin ederek ruhsatnamelerini alan Av. Muhammed Oğuz Yürükçü ve Av. Büşra Kafalı meslek hayatlarına başladılar.

Baro Başkanı Av. Zafer Kazan, Yönetim Kurulu Üyeleri ve avukat yakınlarının hazır bulunduğu törende açılış konuşmasını yapan Başkan Kazan ruhsatnamelerini alarak meslek hayatına başlayacak olan avukatların ailelerine seslenerek : “Mutlu, gururlu bir ana şahitlik yapacağımız bu törende, öncelikle evlatlarını büyük emeklerle bu güne getiren anne ve babaları tebrik ediyorum. ”dedi.

Avukatlar sosyal bir doktordur

Sözlerine devam eden Başkan Kazan:

“Nasıl ki bir insan hastalandığında doktora koşuyorsa, hakkı ihlal edildiğinde de avukata koşar. Toplumun huzurunu sağlayan, hukukun, adaletin savunucuları biz avukatlar bir nevi sosyal bir doktoruz.”

“İşte bu kadar önemli bir mesleğe adımını atan genç kardeşlerimin yemin töreninde bulunuyorsunuz. Onlara inancımın tam olduğunu belirtirken hak arama mücadelemizde kendilerine başarılar diliyorum.” dedi.

Kadınlar daha fazla söz sahibi olmalı

Av. Büşra Kafalı’ya :

“Kadın eli değmeyen hiçbir yerde ışıltı görmemiz mümkün değil. Bu nedenle sizlerden beklentimiz çok daha fazladır.” diyen Başkan Kazan, ülkemiz geleceğinde kadınların daha fazla söz sahibi olmasını temenni ederek kendisine ruhsatnamesini takdim etti.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]