Avukatlar, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Sakarya Barosu Başkanı Av. Recep Hacıeyüpoğlu ve baro avukatları Sakarya Kent Meydanı’nda Atatürk Anıtı\'na çelenk bıraktı.

Kent Meydanında yapılan çelenk bırakma etkinliği saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından Sakarya Barosu Başkanı Av. Recep Hacıeyüpoğlu Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Çelenk bırakma merasiminin ardından açıklama yapan Sakarya Barosu Başkanı Av. Recep Hacıeyüpoğlu, “İçinde bulunduğumuz, dolayısıyla bizi icbar eden şartlara dikkat kesildiğimiz de anlamaktayız ki nefes almamızı engelleyen ağır bir vesayet altındayız. Birileri haklı olduklarını iddia ediyorlar ve fakat bütün dertleri, çok çeşitli mahrumiyetlerin kışkırttığı husumetlerden doğuyor. Yöneteni ve yönetmek isteyeniyle, insanların nefes almasına imkan sağlayacak bir düşünce sahasına talip değiller, birbirlerinden farkları kullandıkları kavramlardan ileri geçmiyor. Karşı karşıya olduğumuz bu durum, iktidar mücadelesinden başka bir şey değil. Yargı üzerinden yapılan bir iktidar mücadelesi. 5 Nisan avukatlar günü taşıdığı anlam ve bu anlamın barındırdığı imkanlar itibariyle çok önemli bir hal almış durumda. Yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını yargı dışı her türlü etkiden korumalıyız. Yargıyı her türlü mücadelenin zemini olmaktan arındırıp, hak ve adalet üzerine inşa etmeliyiz. Avukatlar milletin bizzat kendisinin seçtiği vekillerdir. Hukukun yapılmasına ve yargının işleyişine milletin demokratik katılımın sağlanması, avukatların bütün bu süreçlerde etkin kılınmasıyla mümkün olacaktır. Aksi halde hukuk, güçlerin güçlerini devşirdiği ve tahkim ettiği bir zemin haline gelir. Bu durumda hukuktan değil, yasaklarla duvarları örülmüş hapishaneden bahsedilebilir.

Avukatların en önemli görevi yasaklarla mücadele etmektir. İçinde bulunduğumuz gün vesilesiyle meslektaşlarımın avukatlar gününü kutlar avukatlığın, yargının işleyişinde ve hukukun yapılmasında etkin, irtibatlı bir yere gelmesi için mücadele etmekte olduğumuzu ve umutlu olduğumuzu ifade edelim. Unutmayalım herkes bir gün avukata ihtiyaç duyabilir” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından program sona erdi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]