Av yasağı kalkıyor, balıkçılar bereketli bir sezon bekliyor

Balık avı yasağı 31 Ağustos'ta sona eriyor. Ağ ve teknelerini yeni av sezonuna hazırlayan balıkçıları, avlanma heyecanı sardı. Bereketli bir sezon geçirmeyi umut eden balıkçılar, lüfer ve çinekoptan ümitli.

Sakarya'nın Karadeniz sahilindeki ilçesi Karasu'da balıkçılar, av sezonuna az bir zaman kala tekne ve ağlarını hazırlıyor. Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sezer, bereketli bir sezon beklediklerini söyledi. 15 Ağustos'ta çapariyle avcılığın başladığını 1 Eylül'de de ağ balıkçılığının başlayacağını kaydeden Sezer; "Çapari de palamut zaman zaman görülüyor. Bol istavrit var. Çapariyle avlanıyor. Palamut istavritle yemlendiği için çaparilere pek fazla vurmuyor. Ağ balıkçılığıyla palamut, lüfer, çinekop ve diğer balıkların Karadeniz'de bu sene ne derecede olduğunu göreceğiz" dedi.

Çaparide palamutun vasat bir şekilde görüldüğünü anlatan Sezer, şunları söyledi; "Denizde bol istavrit, hamsi olması kıraça ve küçük balık olması çapariyle palamut avcılığını zorlaştırıyor. 1 Eylül itibariyle palamutun bol çıkacağını vatandaşın sofrasına ucuz balık geleceğini inanıyorum. Güzel bir sezon geçireceğimiz kanaatindeyim. Burada en önemli şey hava şartları. Geçen sezon balık güzeldi. Ama çok kötü hava sezonu, iki ay hava fırtına ile geçti. Denizdeki balığı avlayıp vatandaşa sunamadık. Bu sezon özellikle eylül, ekim ayları güzel geçerse vatandaşımız balık yiyecektir."

Sezer, 15 Eylül'de trol balıkçılığının başlayacağını, kum midyeciliği avcılığının ise gelecek sene nadasa bırakılacağını belirtti.

Ağlarını sezona hazırlayan Yakup Zafrakoğlu isimli balıkçı da yeni sezondan ümitli olduklarını ifade ederek; "Hazırlanıyoruz. Sezona yetişmeye çalışıyoruz. Balık konusunda pek bilgim yok. Arkadaşlar çıkıyorlar. Çapariyle bir şeyler alıyorlar. Ümitliyiz. Palamuttan pek ümit yok gibi geliyor. Lüfer ve çinekoptan ümitliyiz. Kısmet" diye konuştu.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]