ATSO Üyelerine Vize Kolaylığı

Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), İtalya'ya vize başvurusunda bulunacak iş adamlarının, çok girişli (schengen) vizesi alabilmelerini kolaylaştıran 'takdim mektubu' almak için bağlı bulundukları oda ve borsalara başvurmalarını istedi.

ATSO'dan yapılan açıklamada, İtalya ile imzalanan mutabakatla, iş adamlarına somut vize kolaylıkları sağlanması konusunda çalışma yapıldığı belirtildi. Takdim mektubunun, ticaret sanayi odaları, ticaret borsası, sanayi odası, deniz ticaret odası ve ticaret borsası üyeleri, anonim şirketlerin yönetim kurulu ve limited şirketlerin ortaklar kurulu üyesi şirket ortakları ile şirketin ticaret siciline tescilli temsilcileri tarafından görevlendirilen şirket görevlilerince talep edilebileceği belirtildi.

Oda ve borsalar tarafından yapılan inceleme sonunda doldurulan 'taahhüt mektubunun' TOBB'a iletileceği, uygun görülmesi durumunda talep sahiplerine 'takdim mektubu' verileceği vurgulanan açıklamada, İtalya ile ticari ilişkileri bulunan iş adamlarının çabuk ve kolay vize almaları için öncelikle ATSO ile temasa geçmeleri gerektiği kaydedildi.

16 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]