Asaş Alüminyum Mükemmel Fabrika Ödülüne Aday

Sakarya'nın Akyazı ilçesi Küçücek beldesinde bulunan Asaş Alüminyum Fabrikası, Japon TPM Danışmanlık Enstitüsü (JIPM) denetçileri tarafından incelendi.  

Japon TPM Danışmanlık Enstitüsü (JIPM) denetçileri Prof. O'shime ve Dr. Suzuki "Mükemmel Fabrika" ödülüne aday Asaş Alüminyum Fabrikası'nda incelemelerde bulundu. Asaş Alüminyum 2005 yılında TPM Danışmanlık Enstitüsü (JIPM) ile başladığı toplam kalite yolculuğunda çalışmalarını Prof O'shime ve Dr. Suzuki'ye sundu. 

Asaş Alüminyum İşletmeleri Grup Direktörü Ertuğrul Yılmaz, Asaş'ın tarihçesi, yatırımları, vizyon ve stratejileri hakkında denetçilere bilgi verdi. Grup Direktörü Ertuğrul Yılmaz, üç yıllık süre içinde toplam kalite felsefesi ile iş ve çevre güvenliği, kalite ve verimlilik alanlarında yapılan iyileştirmeler sonucunda önemli kazanımlar elde ettiklerini söyledi. Yılmaz, bu kazanımlar sonucu 2007 yılında başladıkları yatırımlara ekonomik krize rağmen hızla devam ettiklerini belirtti. Avrupa'nın en büyük Eloksal Tesisi'nin yer aldığı yatırımlarla Asaş'ın gerek bilet döküm, gerek profil ekstrüzyonu ve yüzey işlemleri ve gerek kompozit panel üretimi faaliyetlerindeki kapasitesini 2009 yılında 2008 yılı seviyesine göre yüzde 100 artıracağını belirten Yılmaz, "Kendi teknolojisini oluşturma ve geliştirme yönünde hızlı adımlar atan Asaş, ARGE organizasyonunu tamamlayıp uluslararası arenada gücünü artırmayı hedefliyor" dedi.

Yılmaz, vizyonunu Avrupa'da ilk 100 Alüminyum Ekstrüzyon şirketi arasına girmek ve Türkiye'de ciroda ilk 25 sanayi kuruluşu arasında yer almak olarak belirleyen Asaş'ın genç mühendis ve teknisyenlerden oluşan güçlü bir teknik kadrosu olduğunu söyledi.

Prof. O'shime ve Dr. Suzuki'nun yapacağı denetimler sonucunda JIPM Enstitüsü uzmanlarından oluşan bir jüri ödül konusunda son kararını verecek.
 
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]