Artık Değişiklik Zamanı

Ülkemizde başta sanayi ve konut sektörlerinde olmak üzere, enerji tüketimleri her geçen yıl artmaktadır; konutlarda kullanılan enerjinin büyük bir kısmı ısıtma ve soğutma amaçlı olarak tüketilmektedir. Söz konusu bu enerjinin etkin kullanılması, ısı yalıtımı ile sağlanabilir. Duvarlar, pencereler, kapılar, döşeme, tavan ve çatı...

Isı Yalıtımı Kısaca Nedir?

Sağlıklı yaşam koşullarının oluşturulması, yakıt tüketimlerini azaltarak; kullanıcının düşük yakıt masrafları ile sistemini işletmesinin ve dolayısıyla hava kirliliğinin azaltılmasının sağlanması, binanın iç ve dış etkenlerden korunarak ömrünün uzatılması amacıyla; yapı bileşenleri üzerinden, farklı sıcaklıktaki iki ortam (Dış hava – Yaşanan mahaller) arasındaki ısı geçişini azaltmak için yapılan işlemlerdir.

Tasarımdan, uygulamaya kadar tüm yönleri ile bir uzmanlık dalı olan yalıtımın ana unsurları “doğru detay”, “nitelikli malzeme” ve “sağlıklı uygulama”dır.



Kışı Sıcak, Yazı Serin Geçirin

Soğuk iklim bölgelerinde özellikle apartmanların en üst katlarında oturanlar genellikle iyi ısınamadıklarından şikayet ederken; radyatör dilimlerinin arttırılması, kazan suyu sıcaklığının yükseltilmesi önerilen çözümler içinde olmakta, bu sefer de alt katlarda oturanlar sıcaktan şikayetçi olup, pencerelerini açmaktadırlar. Sıcak iklim bölgelerinde apartmanların en üst katlarında oturanlar ise, ısınamamanın aksine; yaz aylarında evlerinde oturamayacak derecede yüksek sıcaklıktan şikayetçi olmakta, konfor arayışlarını soğutma gücü yetsin veya yetmesin her odaya koyulan klimalarla ve dolayısıyla gelen yüksek elektrik faturalarıyla sürdürmektedirler.

Dış cephe mantolama, su izolasyonları, cephe ve zemin kaplamaları ile evinizi kışın soğuktan, yazın sıcaktan koruyabilirsiniz.




Yasa Ne Diyor?

Binalarda enerji verimliliği ile ilgili olarak 29 Nisan 1998 tarihinde yayımlanan tavsiye niteliğindeki TS 825 “Binalarda Isı Yalıtımı Kuralları” standardı; 14 Haziran 1999 tarih ve 23725 sayılı Resmi Gazete'de yeniden yayımlanarak ve bu standardın paralelinde hazırlanan “Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği”nin 08 Mayıs 2000 tarih 24043 sayılı Resmi Gazete'de yer alması ile 14 Haziran 2000 tarihinden itibaren uygulaması zorunlu standart olarak yürürlüğe girmiştir. 14 Haziran 2000 tarihinden sonra yapılan binalar; standart ve yönetmeliklerin koşullarına uymak zorundadır.

12 Ağustos 2001 tarih ve 24491 sayılı Resmi Gazete ile yayımlanan “Yapı Denetimi Uygulama Usul ve Esasları Yönetmeliği” ile ısı yalıtımı uygulamalarının denetimi, Yapı Denetim Kuruluşları'na verilmiştir.


Artık Değişiklik Zamanı!

Yeni evlenenler, ev alanlar ya da  evimde bir yenilik yapmak istiyorum diyenler için yapılacak değişiklik, yüzlerce renk seçeneğini bulacağınız ürünlerle evinizi dilediğiniz gibi boyamak; hayallerinizi, sınırlandırmadan hemen hayata geçirebilmektir.

Adres Belli...

Yılların tecrübeli ismi Bayraktar Nalburiye Boya ve Dekorasyon sizlere; boya (İç ve dış cephe), ısı yalıtımı (Mantolama), su tesisatı (Temiz ve pis su boruları), hırdavat ürünleri (Çivi, tel çivi...), kapı-kilit ürünleri (Kapı kolları ve kapı menteşeleri) ile yüzlerce ürünü sunuyor. Firma tüm ürünlerde World, Bonus, Axess, Maximum ve Türkiye Finans Kartlarıyla 12 aya varan taksit imkanı sağlıyor.

İnsan sağlığını düşünen, çevre dostu ürünlerle tanışmak için tıklayın.

16 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]