Araç Muayene İşlemleri Yeni Yıla Kaldı

Sakarya'da araç muayene istasyonlarında yaşanan yıl sonu yoğunluğu nedeniyle araçlarına vize alamayan vatandaşlar, muayenelerini yeni yılda yaptıracak.

Doğuş Otomotiv-Akfen-TÜV SÜD işbirliği ile kurulan ve araç muayenesinde Türkiye'de yetkili TÜVTURK'un Sakarya'da bulunan muayene istasyonunda yıl sonu yoğunluğu nedeniyle araçlarına vize alamayan vatandaşlar muayenelerini yarından itibaren yaptırmaya devam edecek.
Dün akşam saatlerine kadar istasyon önünde bekleyen ancak yoğunluk nedeniyle araç muayenesini yaptıramayan vatandaşlar, iş yoğunluğunun olduğu günlerde personel sayısının artırılmasını yada vardiya sistemine geçilmesini istiyor.

Birçok Kişi Muayenesini Yaptıramadan Geri Döndü

Araç muayenesini iki günlük bekleyişin ardından yaptırabildiğini söyleyen Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Kazım Yıldırım, yoğunluk nedeniyle birçok kişinin araç muayenesini yaptıramadan geri dönmek zorunda kaldığını belirtti. İstasyonların özelleştiğini ve vatandaşlara daha kaliteli hizmetin verilmesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım, "Ben okulda derslerimi bırakarak muayene için istasyona geldim. Ancak yoğunluk nedeniyle ilk gün sıra bulamadım. Ertesi gün saat 11:00'de geldiğimde sıra olmadığını söyleyerek muayenemin yeni yıla kaldığını söylediler. Tartışmamız sonucunda bize 10 kişilik daha numara verdiler. Ancak birçok kişi muayenesini yaptıramadan geri döndü. İşin yoğun olduğu dönemde personel sayısı artırılabilir veya vardiya sistemine geçilebilir. Bu durumda insanlar mağdur olmaz." diye konuştu.

2 Gündür Gelip Gidiyorum Numara Alamıyorum

Ticari minibüs işlettiğini ve 2 gündür muayenesini yaptıramadığı için işe çıkamadığını kaydeden Enver Altun ise şunları söyledi: "2 gündür gelip gidiyorum ama numara alamıyorum. Ben ticari minibüs işletiyorum. Muayenem olmadığı için çalışamıyorum. İşe çıksam polis hemen arabamı bağlayacak. Ben 5 çocuk bakıyorum. 2 gündür boşa gidiyorum."

Sistem Çöktüğü İçin İmza Atamadılar

Traktörünün muayenesini yaptırabilmek için Hendek ilçesi Dikmen Köyü'nden geldiğini anlatan 50 yaşındaki Orhan Akyüz, muayenesini yaptırmasına rağmen imza eksikliği nedeniyle işlemlerini tamamlayamadığını iddia etti. Kar nedeniyle traktörüne zincir takarak muayene istasyonuna gelebildiğini ifade eden Akyüz, "Benim muayenem tamamlandı. Ancak sistem çöktüğü için imza atamadıklarını söylüyorlar. 2 gündür traktörümle istasyona gelip gidiyorum." dedi.

Yetkililerden Faydalı Uyarılar

Araç muayene istasyonu yetkilileri ise yeni yılda araç muayene harçlarının artması nedeniyle yoğunluk yaşadıklarını ifade etti. Günde 300 aracın muayenesinin yapıldığını kaydeden yetkililer, muayeneden geçemeyen araçların eksikliklerini giderdikten sonra yeniden muayeneye gelmesinin yoğunluğu artıran bir başka faktör olduğuna dikkat çekti. Yetkililer araçlarına vize alacak sürücülerin istasyona gelmeden önce araçlarının aydınlatma, sinyalizasyon ve fren sistemlerini kontrol ettirmelerinin faydalı olacağı uyarısında bulundu.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]