Apart dairelere, en az 80 metrekare şartı

Serdivan\'da belediye, amaç dışı kullanıldığı gerekçesiyle ilçede konut amaçlı yapılacak dairelere 80 metrekareden küçük olmama şartı getirdi.

Serdivan İlçesi\'nde belediye, amaç dışı kullanıldığı gerekçesiyle ilçe sınırlarında konut amaçlı yapılacak dairelere 80 metrekareden küçük olmama şartı getirdi. Bu kararla özellikle apart dairelerin farklı kullanılmalarının önlenmesinin amaçlandığı belirtildi.

Amacın dışında kullanım

Emniyet Genel Müdürlüğü\'nün bir süre önce apart dairelerin fuhuş ve farklı amaçlar için kullanıldığına dair tespiti sonrasında, Serdivan İlçe Belediye Meclisi apart dairelerle ilgili karar aldı. Buna göre ilçe sınırları dahilinde yapılacak olan konut amaçlı dairelerin 80 metrekareden daha küçük yaptırılmamasını içeren madde oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. Bu maddedeki amacın, ilçe genelindeki apartlara yönelik bir standart belirlenmesi ve buraların amacı dışında kullanımının önüne geçilmesi olduğu ifade edildi.

Serdivan İlçesi\'nde Sakarya Üniversitesi\'nin bulunması nedeniyle, üniversiteli gençlere yönelik yaklaşık 2 bin apart daire bulunuyor.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]