Anayasa teklifi görüşmelerinde yer tartışması

Başkanlık sistemini esas alan anayasa değişikliği teklifinin görüşüldüğü Anayasa Komisyonunda yer tartışması yaşandı.

AK Parti ve MHP'nin içeriğinde uzlaştığı ve başkanlık sistemini de kapsayan 21 maddelik Anayasa değişikliği teklifinin görüşüldüğü TBMM Anayasa Komisyonu, Mustafa Şentop'un başkanlığında toplandı. Adalet Komisyonu üyelerinin yanı sıra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve siyasi partilerin grup başkanvekillerinin de katıldığı 132 koltuklu komisyon salonunda aralarında Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'un da bulunduğu  çok sayıda milletvekili ve dinleyici ayakta kaldı.

Durumdan rahatsız olan CHP'liler salonun değiştirilmesini istedi. Bu konuda tartışma yaşandı

Başkan Mustafa Şentop ise muhalefetin, salona ilişkin eleştirilerine yönelik danışmanların ve görsel basın mensuplarının dışarı çıkması durumunda salonda yer açılacağını bildirdi. HDP'li Anayasa Komisyonu üyesi Meral Danış Beştaş da dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik teklifin de aynı salonda görüşüldüğünü anımsatarak, "Danışmanların çıkmasıyla basının çıkması burayı rahatlatmayacak. Bu kadar hayati bir meselenin genel kurulun bir hafta tatil edilerek tartışılmasını istiyoruz. Sadece anayasa tartışalım. Dokunulmazlıkların kaldırılmasında da sağlıklı bir tartışma yapamadık" dedi. Öte yandan muhalefet, görsel basın mensuplarının ve danışmanların dışarı çıkarılmaması konusunda ısrarlarını sürdürdü.

Engin Özkoç sosyal medya hesabından "Kayıtsız şartsız milletimize ait egemenliği, tek bir kişiye bağlamayı öngören metin, komisyona geldi. Sonuna kadar direneceğiz!" dedi

 

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]