Ali İhsan Yavuz Alt Komisyon Başkanı olarak seçildi.

Batı Ülkelerindeki İslam Düşmanlığını İnceleme Alt Komisyonu başkanlığına AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz seçildi.
 
Alt komisyon Batı Avrupa ülkelerinde görülen İslam düşmanlığını kurumsal ırkçılık bağlamında inceleyecek. Yapılacak incelemede Müslümanlara yönelik klişe ve önyargıların yasama, yürütme ve yargıyı nicelik ve nitelik itibarıyla ne düzeyde etkilediği ve İslam düşmanlığına nasıl meşruiyet sağladığı soruları mercek altına alınacak. 

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, bugün ilk toplantısını gerçekleştiren ‘Batı Ülkelerindeki İslam Düşmanlığını İnceleme Alt Komisyonu’ ile ilgili bir açıklama yaptı. Yurt dışında yaşayan vatandaşların en önemli sorunlarından birisini artan İslam düşmanlığının oluşturduğunu belirten Yeneroğlu, “İslam düşmanlığı, özellikle 11 Eylül saldırılarının ardından Batı ülkelerinde yaşayan Müslümanlara yönelik bakış ve söylem değişikliği ile artan saldırı ve eylemler nedeniyle uzmanlar tarafından ayrı bir kategoride değerlendirilmektedir.” dedi. 

Batı ülkelerinin tarihi mirası ve siyasi kültüründen beslenen İslam düşmanlığının toplumun merkezine sirayet ettiğini, adeta toplumsal kültüre dönüştüğünü kaydeden Yeneroğlu, “Birlikte yaşamayı tehdit eden bu toplumsal olgu, yasama, yürütme ve yargıyı ciddi manada etkilediği gibi bu kuvvetler üzerinden de meşruiyet sağlamaktadır. Bu kapsamda İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nun 7 Ocak 2016 Perşembe tarihli 3’üncü toplantısında, ‘Batı ülkelerindeki İslam düşmanlığının sebepleri ve sonuçlarını araştırmak üzere bir alt komisyon’ kurulmasına karar verilmiştir.” diye konuştu. 

Yeneroğlu, alt komisyonun üyeliklerine Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Bursa Milletvekili İsmail Aydın, İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz; Cumhuriyet Halk Partisi’nden İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal; Halkların Demokratik Partisi’nden Kars Milletvekili Ayhan Bilgen ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy’un seçildiğini açıkladı. Bugün yapılan ilk komisyon toplantısında Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz'un komisyon başkanlığına seçildiğini vurgulayan Yeneroğlu, “Alt komisyon Batı Avrupa ülkelerinde görülen İslam düşmanlığını kurumsal ırkçılık bağlamında inceleyecektir. Yapılacak incelemede Müslümanlara yönelik klişe ve önyargıların yasama, yürütme ve yargıyı nicelik ve nitelik itibarıyla ne düzeyde etkilediği ve İslam düşmanlığına nasıl meşruiyet sağladığı soruları mercek altına alınacaktır.” şeklinde konuştu.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]