Alacağınız 2. el otomobil ne kadar güvenilir?

İkinci el otomobil satın almak isteyenlerin en fazla başvurduğu yöntemlerden bir tanesi oto ekspertiz hizmetidir.

Bu hizmet ile ikinci el aracın orijinalliği, daha önce kaza geçirip geçirmediği, parçalarda geriye dönük işlem olup olmadığı, varsa mevcut arızaları konusunda ölçümler yapılmaktadır. Bu işlemlerde oto ekspertiz firmalarının özel olarak temin ettiği teknik ekipman, cihaz ve robotlardan yararlanılmaktadır. Hizmetten yararlanmadan önce alıcının otomobilin satıcısından izin alması gerekmektedir. Oto ekspertiz hizmetinin, görsel bir araba muayenesinden farkı aracın çok detaylı inceleniyor olmasıdır.

Oto ekspertiz alanında 2007 yılından bu yana hizmet veren Oto Rapor firması, 501 noktada yaptıkları incelemelerle ikinci el araçlarda müşterilere güvenilir çalışmalar sunuyor.

Türkiye’de bayilik ağını hızla geliştiren Oto Rapor’un ilk bayiliği Sakarya’da kurulmuştur ve 2 yıla yakın bir süredir hizmetine devam etmektedir. Daha önce benzer hizmet verilmemiş olan ilimiz Sakarya’da da, artık Oto Rapor ile yeni bir anlayış yerleşmeye başlamıştır.

Oto Rapor, 2007 yılında kurulan Türkiyenin ilk profesyonel, tarafsız, tam donanımlı oto ekspertiz kuruluşudur. Oto Rapor'un hiçbir kurum,galeri, araç satış firmasıyla anlaşması veya sözleşmesi yoktur.

Tarafsızlık ve bağımsızlık en büyük ilkesidir. Oto Rapor araç tamiri yapmaz, araç alıp satmaz. Sadece araç ekspertiz eder, test ve muayene eder, rapor verir.

Firma sahibi Behlül Dirliksoy’un motorlu taşıtlarda deneyimi 20 seneye dayanmaktadır. Kişisel deneyim, akademik eğitim ve profesyonel satış temsilcilik kariyeriyle, bu sektörde uzman olduğunu kanıtlayan Behlül Dirliksoy, 2. El araç almadan önce, mutlaka ekspertiz yapılması gerektiğini vurgulayarak, bununla birlikte alıcının dikkat etmesi gereken diğer detayları belirtti.

2.El Araç Alınırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Aracı görmeye her zaman gündüz, yağmursuz günlerde gidin.Mümkünse aracın geceyi geçirdiği yere gidin. İlk çalışmada ki durumunu görün. Oto Ekspertiz Yaptırılmadan Alınan Araçlarda Ne gibi Sorunlar Çıkabilir? "Bayandan az kullanılmış","Doktordan Yeni" gibi satılan ve hiçbir kazası ve masrafı olmadığı iddia edilen araçların pert kaydının olması, tüm bakımları yapıldı denilen araçların hiç servise dahil götürülmediği gibi tecrübelerin yaşandığını biliyoruz.

Oto Ekspertiz Nedir?

Aracın geçmişte yaşadığı kazalardan, işlem gören parçalarına, mekanik aksamında bozulan yerlerden, yakın zaman da masraf çıkarabilecek tüm noktalara kadar adeta aracın röntgenini çekerek başka kişilerin bilgilerine sunma işlemine denilir.

İncelemeler Nasıl Yapılıyor?

Oto Rapor Sakarya Bayi yetkilisi Behlül Dirliksoy:" Satın alınacak otomobil için işleme göre ekspertiz paketlerimizden biri seçilir. Size verilen randevu zamanında seçtiğiniz pakete göre incelemeler yapılır. Motor, şasi, kaporta, fren, süspansiyon, boya ölçümleri, alt gövde kontrolü, elektrik ­elektronik tesisat kontrolü, aracın tüm önemli noktalarının kontrolü yapılıp değerlendirmeye alınır. Bilgisayar ortamında test ve kontrolleri, analizleri yapılır. Pakete göre araç sorgulama, tramer kaza / ağır hasar sorgulama, vergi / trafik cezası sorgulama, haciz / rehin / çalıntı kayıtları, muayene tarihler, OGS / HGS / KGS borçları kontrol edilir. Tüm kontroller detaylı formlarımızla rapor edilir. Netice olarak alınacak araç hangi marka ve model olursa olsun, ekspertizini yaptırmak hem alıcının hem de satıcının içini rahat ettirecektir.

OTORAPOR,
ARABADA OLMAYAN ARIZA BULMAZ, OLAN ARIZAYI GİZLEMEZ.
ALICI VE SATICIYI MAĞDUR ETMEZ.
PROFESYONEL USTA VE TEST CİHAZLARININ TESPİT ETTİĞİNİ RAPOR EDER.
YANILMA PAYI SIFIRA YAKINDIR.
OTORAPOR, SADECE OTOMOBİL EKSPERTİZ EDER, RAPOR EDER.
OTORAPOR, HER ARACI KENDİNE ALIRMIŞ GİBİ EKSPERTİZ EDER.
MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ VE KUSURSUZ EKSPERTİZ TEK HEDEFİDİR.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]