Akyazı'ya 5 yıldızlı Termal Otel ve Golf sahası geliyor

Akyazı’da golf sahası ve 5 Yıldızlı Termal Otel'in yer alacağı Akyazı Kuzuluk Termal Turizm Merkezi için Kültür ve Turizm Bakanlığı yer tahsisi için ihaleye çıktı. 

Akyazı'nın çehresini değiştirecek ve ilçenin adını dünyaya duyuracak golf sahası ve 5 Yıldızlı Termal Otel'in yer alacağı Akyazı Kuzuluk Termal Turizm Merkezi için önemli gelişme yaşandı.

Yıllardır mücadelesi verilen proje hayata geçiriliyor. Bu kapsamda Kuzuluk ve Salihiye Mahaleleri'nde 650 dönümlük alanda kurulacak Termal Turizm Merkezi için Kültür ve Turizm Bakanlığı yer tahsisi için ihaleye çıktı. 

Tahsis duyurusu Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, 18 Ekim tarihinde ihale şartname kitapçığı yayınlanacak. Yatırım yapmak isteyenler 4 Kasım tarihine kadar şartnamede yazılı belgeleri bakanlığa teslim etmeleri gerekiyor.

Akyazı Kuzuluk Termal Turizm Merkezi 120 yataklı 5 Yıldızlı Termal Otel ile birlikte 18 delikli golf sahası da yer alacak.

Yatırım yapmak isteyen turizm yatırımcısının birden fazla olması durumunda alt yapı yatırım payı adı altında katkı istenecek. En çok yatırım katkısı yapmayı taahhüt eden golf sahası ve oteli yapma hakkı kazanacak. Akyazı için tek firma talipli olursa doğrudan yatırım hakkını kazanacak. Akyazı’da yatırım yapacak firmalar devletin turizm teşvikinden de yararlanabilecek.

Dönemin Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, söz konusu golf sahası projesi için Arap yatırımcılarla görüşmüş, bölgenin turizm bölgesi ilan edilmesi için mücadele vermişti. Mustafa İsen'in de desteklediği proje o dönem hayata geçirilememişti.

4 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]