Akyazılı servis minibüsçülerinin 'S' plaka mağduriyeti

Akyazı’da toplanan öğrenci servis şoförleri, ‘S’ plaka düzenlemesinden mağduriyet yaşayacaklarını dile getirerek, sıkıntılarının giderilmesi talebinde bulundu.

Akyazı ilçesinde çalışan servis şoförleri, Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan karar sonrasında ‘S’ plakaların sadece şirketlere verilmesi sonucunda mağdur olacaklarını dile getirdiler.

Beldibi Mahallesinde bir araya gelen servis şoförleri adına konuşan Erol Sayılı, “Biz yıllardır öğrenci taşıyoruz. Sakarya Büyükşehir Belediyesinin son yaptığı S plaka düzenlemesinde Akyazılı servisçiler olarak büyük mağduriyet yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesine başvurduğumuzda bireysel olarak plaka alamayacağımız, daha önce çalışmış şirketlere plaka verileceği açıklandı. Bu durum bizleri mağdur ediyor.

Diyorlar ki daha önce servis olarak vergi vermiş, stopaj ve KDV ödemiş kişiler ‘S’ plaka alabilir. Biz de diyoruz ki önceki yıllarda milli eğitimle anlaşma yaparken milli eğitim bize bireysel, tek tek evrak yerine bir şirket üzerinden çalışmayı tercih etti. Biz de şirketle bağlantılı olarak 15 yıldır çalışıyoruz. Bizim tüm evraklarımızı ve vergilerimizi şirket ödedi. Bizim günahımız ne? Şu an plaka alan şirketlerin bu plakaları 50 bin TL’den sattığını duyuyoruz. Biz yıllardır dağ köylerinin yollarında öğrencileri güvenle yaz-kış taşıdık. Şimdi bu durumda biz ya yüksek paralara başkalarından hakkımız olan ‘S’ plakayı alacağız ya da bu işi yapamayacağız” dedi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]