Adapazarı'nın Kurtuluşun 101. Yılı kutlanacak

Adapazarı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yılı birçok etkinlikte coşkuyla kutlanacak. Başkan Mutlu Işıksu, “Ecdadımızın emaneti Adapazarı’mızı daha güzel yarınlara hep birlikte taşıyor ve kıymetli hemşehrilerimizi kurtuluş etkinliklerimize bekliyoruz.” dedi.

Buluşmalar, Kortejler, Konserler
Adapazarı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101’inci yılı, 21 Haziran tarihinde Adapazarı Belediyesi’nin organizasyonları, Ferizli ve Söğütlü Belediyeleri ile Sakarya Yerel Kültür Derneği’nin katkılarıyla düzenlenecek birçok etkinlikte coşkuyla kutlanacak. Söğütlü Sıraköy Mezarlığı’nda kurtuluş kahramanlarından Halit Molla’ya Anma Programı ile başlayacak etkinlikler, Ferizli ve Söğütlü’de Kurtuluş Kortejleri ve Mehteran Gösterileri, Sertan Demir-Kahramanlık Türküleri Dinletisi, Kurtuluş Yürüyüşü, Mehteran Gösterisi, Esnaf Selamlaması, Şehitler Anısına Mevlid Programı ve ikramlar ile devam edecek; Poyrazlar’da Doğa Yürüyüşü, Sinan Şimşek ve Oğuzhan Koç Konserleri ile son bulacak.

Başkanlardan Davet

21 Haziran tarihinin şehir için çok anlamlı olduğunu dile getiren Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten, “Şanlı ecdadımızı, kurtuluş kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle yad ediyoruz. Kurtuluş Etkinlikleri Söğütlü Sıraköy Mezarlığı’nda, kurtuluş kahramanımız Halit Molla’yı anma programımızla başlayacak. Tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz.” derken Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu ise, “Birlik ve beraberlik içerisinde kurtuluşumuzun 101. yılını kutlayacağız. 21 Haziran 12.30’da Ferizli’mizde kurtuluş kortejimiz ve mehteran gösterimiz olacak. Şanlı ecdadımızı rahmetle anıyor ve hemşehrilerimizi etkinliklerimize davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Işıksu: Adapazarı’nda Hayat Var

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, yaptığı açıklamada, Adapazarı’na gönül veren herkesin birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşçe yaşadığını vurguladı. Asırlardır aynı anılara ve acılara ortak olduklarının altını çizen Başkan Mutlu Işıksu, “Biz çok büyük, çok güzel bir aileyiz ve her bir hemşehrimizi ailemizin ferdi olarak görüyoruz. Sokakları gayretle ve alın teriyle yoğrulmuş, sevgide ve muhabbette birleşen Adapazarı’mızda hayat var diyerek, bu güzel şehri bizlere miras bırakan kahraman ecdadımızı yâd edecek ve aziz hatıralarına saygı duruşunda bulunacağız. Kurtuluşun 101. yılında şehrimizin çeşitli noktalarında gerçekleşecek etkinliklerimize tüm Adapazarı sevdalılarını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Oğuzhan Koç Konser Verecek

Adapazarı Belediyesi’nin kurtuluşun 101. yılında düzenleyeceği etkinliklerin kapanış programında, ünlü sanatçı Oğuzhan Koç, sevilen şarkılarını Adapazarılı hayranları için seslendirecek. 21 Haziran Salı günü Poyrazlar Gölü Etkinlik Alanı’nda düzenlenecek konser, saat 20.00’da başlayacak. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Demokrasi Meydanı’ndan konser alanına seferler düzenleyecek.

Etkinlik Takvimi ise şu şekilde:

• 21 Haziran / 10.00 / Halit Molla Anma Programı
Söğütlü Sıraköy Mezarlığı

• 21 Haziran / 11.30 / Kurtuluş Korteji ve Mehteran Gösterisi
Ferizli Belediyesi- Ferizli

• 21 Haziran / 12.30 / Kurtuluş Korteji ve Mehteran Gösterisi
Söğütlü Belediyesi-Söğütlü

• 21 Haziran / 15.00 / Sertan Demir Konseri-Kahramanlık Türküleri
Tarihi Uzunçarşı

• 21 Haziran / 16.00 / Kurtuluş Korteji, Esnaf Selamlama, Mehteran Gösterisi
Ağa Camii-Tarihi Uzunçarşı-Orhan Camii / Adapazarı

• 21 Haziran / 17.30 / Şehitler Anısına Mevlid Programı ve İkramlar
Yerel Kültür Derneği-Orhan Camii / Adapazarı

• 21 Haziran / 18.00 / Doğa Yürüyüşü
Poyrazlar- Adapazarı
 

1 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]