Adapazarı - Sabiha Gökçen arası ulaşım için YHT geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Adapazarı-Sabiha Gökçen Havalimanı arasında YHT Projesi için harekete geçti. Adapazarı-Sabiha Gökçen Havalimanı arasında ulaşımı sağlayacak olan hat 71 kilometre olacak.


Sabiha Gökçen Havalimanı arasında yüksek hızlı tren projesi yapılacak. Dev proje, Yavuz Sultan Selim YHT hattıyla entegre olacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın ÇED süreci başlayan dev projesi, iki şehri birbirine bağlayacak.

Adapazarı ile Tuzla Sabiha Gökçen Havalimanı arasında faaliyet gösterecek olan Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesiyle iki şehir arasında ulaşım daha hızlı olacak. Havalimanını kullanacak yolcular ise büyük bir kolaylık elde edecek.


71 KİLOMETRELİK YOL
 

71 kilometreye yakın uzunluğa sahip olacak olan Adapazarı-Sabiha Gökçen Havalimanı Yüksek Hızlı Tren projesinde güzergah listesine göre duraklar sırasıyla Kartepe, İzmit, Derince, Körfez, Dilovası ve Gebze'den geçerek Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşacak. Dev proje bu noktada, Yavuz Sultan Selim Köprüsü Yüksek Hızlı Tren projesiyle entegre olacak. Dev projenin toplam süre maliyetinin 7 yıl olması beklenirken açılışın, 2028 yılında gerçekleşmesi hedefleniyor.

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]