9000 Öğretmen İmzalı SEBAP Projesi Umut Vadediyor

Sakarya’da Eğitimde Başarıyı Artırma Projesi (SEBAP) Erenler Belediyesi Tiyatro Salonu'nda tanıtıldı.

Sakarya Valiliğinin öncülüğünde başlatılan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünde yapılan eğitimde başarıyı arttırma projesi, Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önderliğinde Erenler ilçesine bağlı Daire Amirlerine, Okul Müdürlerine, Okul Aile birlik Başkanlarına ve Mahalle muhtarlarına tanıtıldı.

Katılım Yoğun Oldu

Tanıtım toplantısına Erenler Belediye Başkan Vekili Şenol Yavuz, Serdivan Belediye Başkan Vekili Cemil Kocacık, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İrfan Sarık, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet İnanç,  Erenler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ahmet Altın ve Zekeriya Yıldırım, Erenler İlçe Milli Eğitim okullarına Bağlı okul Müdürleri, okul aile Başkanları ve Mahalle Muhtarları katıldı.

Erenler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Altın, Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra; Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün 2 Eylül 2008 tarihinde kurulduğunu Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 1 Müdür 2 Şube Müdürü ve  16 personeli ile görev yaptıklarını ve günümüze dek okullarda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Hedef %20 Başarıyı Yakalamak

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İrfan Sarık, valiliğin öncülüğünde bir kurul oluşturulduğunu öz değerlendirme yapılarak bilim adamlarıyla sivil toplum örgütleriyle üniversite rektörleriyle okul müdürleri ve öğretmenlerin görüşleri alınarak 22 kişilik bir kurul oluşturularak bir proje başlattıklarını, proje kapsamında çeşitli istatistikler yapıldığını  bu proje kapsamında  iyi bir moral ve motivasyonla 3 yıl içinde Sakarya’nın eğitimde başarıyı %20lere yükselteceğine inandığını belirterek projeye emeği geçen tüm yetkililer teşekkür etti.
Dikey Geçiş Sorunu

Konuşmacıların ardından programın sunucularından proje Müdürü Adil Şenol, 2009 ÖSS ve SBS sonuçlarının detaylı bir şekilde incelendiğini açıkladı. Sakarya’nın sanayi kenti olduğunu, son yıllarda meslek liselerine yönelik katılımların arttığı gözlendiğini, önümüzdeki yıllarda bunun dikey geçiş olmadığından bir sorun teşkil edeceğini ve bu konuda çalışmaların arttığını belirterek SEBAP stratejik plan ve plan doğrultusunda amaçlarını anlattı.

Seminer Verilmeli

İlk amaçlarının eğitimde yüzde 20lere ulaşmayı hedeflediklerini bununda üst düzey müdürlüklerin çalışmaları ile olacağını, özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin tamamına bu olanağın sağlanmasını ve okul öncesi eğitimin ve fiziki ortamın sağlanması gerektiğini bunu başarmak için zamandan tasarruf ederek çeşitli seminerler verilmesi gerektiğini söyledi.
İdmansız Futbolcu Başarılı Olamaz

Projenin sunumunu tanıtmak için 2. konuşmayı yapan Ahmet Akkoç İlköğretim Okulu Müdürü Niyazi Baliç Milli Eğitim Müdürlüğü'nce oluşturulacak web sitesinde okulların çalışmaları yakından takip edileceğini, idmansız futbolcunun başarılı olamayacağı gibi derslerine çalışmayan öğrencilerin başarılı olamayacağını söyledi. Öğrencilerin eksik yönleri tespit edilerek okullarda kurs düzenleneceğini performansı arttıran öğrencilerin değerlendirilerek ödül verilmesi alt ve orta seviye öğrencilerinin performans arttırılmasının sağlanması gerektiğini açıkladı.
En Az 4 Sınav

Okullarda okuma alışkanlığının sağlanması gerektiğini açıklayan Baliç, yıl içinde en az 4 sınav yapılacağını motivasyon olarak öğrencilere çeşitli geziler ve ödüller verilmesi gerektiğini söyledi.

Dağdibi Berna Yılmaz İlköğretim Okulu Müdürü Kurtuluş Ergun ise; bizim vicdani görevimiz ailelerin bize emanet ettiği çocukları iyi bir şekilde yetiştirmeyi sağlamaktır. Başarılı öğrencilerin kapasitesinin belli olduğunu orta düzeydeki öğrencilerin biraz daha önem vererek okumanın yemek içmek gibi ihtiyaç olduğunu hissettirmemiz gerektiğini okul müdürleri olarak da dershaneler hakkında öğrencileri bilgilendirilmeli teknolojiye uygun olup olmadıklarının araştırılması gerektiğini vurguladı.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]