5. Uluslararası Seramik Yarışması'nın kazananları...

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Gizem Frit Seramik Yarışması’nın kazananları belli oluyor.

Kazanan isimler, SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Gizem Frit Amfisinde, 26 Kasım 2014 tarihinde saat 14:00’de düzenlenecek törenle açıklanacak. Yarışma kapsamında, Endüstriyel ve Artistik Seramik dallarında 5 bin TL değerinde iki büyük başarı ödülü ile 6 adet bin 500 TL değerinde mansiyon ödülleri sahiplerini bulacak.

5. Uluslararası Gizem Frit Yarışması hakkında konuşan SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Buket Acartürk Akyurtlaklı, “Türkiye ve tüm dünya üniversitelerinin Seramik ve Cam bölümlerinde lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim gören öğrencileri desteklemek amacıyla organize edilen yarışmanın seçici kurulu, Türkiye’nin farklı üniversitelerinde, alanlarında uzman olan akademisyenlerden oluşuyor. Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz yarışmaya başvuran öğrenci sayısı geçtiğimiz yıllarda yapılanlara oranla daha da artmış durumdadır. Öğrencilerin eserleri de nitelik olarak gelişim göstermektedir. Bu yönü ile yarışma, Türkiye’de gelişmekte olan seramik sanatına da katkı sağlamaktadır. Ayrıca, günümüzde önemi ve gerekliliği giderek artan Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesine iyi bir örnek olan Gizem Frit Seramik Yarışması, gelenekselleşerek alanında önemli bir yere sahip olmuştur” dedi.

Ödül töreninin ardından yarışmaya katılan sanatçıların eserleri Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonunda sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Sergi 26 Kasım-19 Aralık 2014 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]