30 Yıllık Asma Köprü, 'Sırat Köprüsü' Korkusu Yaşatıyor

Sakarya'da bir haftadan beri devam eden sağanak yağış Sakarya Nehri'ndeki su seviyesini yükseltti.

Geyve ilçesinin Dereköy'e ulaşımını sağlayan 30 yıllık asma köprü, suların yükselmesiyle köylüleri korkutmaya başladı. Köylüler, köprüden geçerken Sırat Köprüsü'nden geçiyor gibi korku yaşadıklarını ifade ediyor.

Dereköy'ü Geyve ilçesine bağlayan asma köprüyü nehir suları tehdit etmeye başladı. Yağışlar sebebiyle Sakarya Nehri'nin debisi bazı bölgelerde saniyede 500 metre küpe kadar ulaştı. Nehrin yükselmesi en çok asma köprüyle ulaşımı sağlayan Dereköy sakinlerini korkutuyor.

O Zaman Bunun Hesabını Kim Verecek?

Her an sular altında kalacakları korkusunu yaşadıklarını ifade eden Dereköy sakinlerinden Levent Kaymakçı, köylerine beton bir köprü yapılmasını istiyor. Her yağmur yağdığında nehrin sularının yükselmesiyle tahta köprüden geçerken büyük korku yaşadıklarını belirten Levent Kaymakçı, "Yaya ve araç trafiğini bu köprüden yapıyoruz. Köprü tam 30 yıllık. Halat ve ağaç malzemelerle yapılmış. Nehir suları her an bu köprüyü götürebilir. Üzerinden geçerken büyük korku yaşıyoruz. Allah korusun üzerinden araç ve yaya geçerken köprüyü su alırsa can kayıpları yaşanabilir. O zaman bunun hesabını kim verecek?" diye konuştu.

1 Kilometre Mesafe Yüzünden Yeni Köprü Yapılamıyor

Dereköy Muhtarı Mehmet Tufan, köylerine en yakın köprünün 4 kilometre uzaklıkta olduğunu belirterek, mesafenin 5 kilometre olmaması sebebiyle köylerine köprü yapılmadığını söyledi.

Yirmi yıldır köprü yapılması için uğraştıklarını ifade eden Tufan "Yeni köprüyü 1 kilometre mesafe yüzünden yaptıramıyoruz. Bu köprüyü kullanmazsak çok vakit kayboluyor. 4 kilometre az bir uzunluk değil. Okula giden çocuklar, aracı olmayan insanlar bu kadar yolu nasıl yürür. Can güvenliğimiz tehlikede olmasına rağmen 30 sene önce kendi yaptığımız bu köprüyü kullanmak zorundayız. Yağışlarla birlikte su seviyesi giderek yükseldi. Bu köprüden geçmek bize Sırat Köprüsü korkusu yaşatıyor." şeklinde konuştu.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]