3 ilçede jeotermal için sondaj başladı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Jeotermal kaynak arama çalışmalarını yerinde inceledi.

Jeotermal kaynak arama çalışmalarını inceleyen Başkan Toçoğlu, “Farklı bölgelerdeki çalışmalarımız kapsamında Serdivan Yazlık bölgesinde bin metre, Akyazı Harunusta bölgesinde bin 500 metre ve Sapanca Uzunkum bölgesinde ise bin metrelik derinliğe inilecek. Hayata geçirdiğimiz proje suyun sıcaklık derecesine göre Sakarya’nın termal turizmine ve seracılık faaliyetlerine katkı sağlamış olacağız” dedi.

Proje ile ilgili SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’ten bilgiler alan Başkan Toçoğlu, “Geçtiğimiz günlerde SASKİ’nin jeotermal kaynak arama çalışması yapacağını kamuoyuna duyurmuştuk. Kısa süre içerisinde projemizin ihalesini gerçekleştirdik. İhale sonuçlarının hemen ardından üç bölgemizde jeotermal kaynak arama çalışmalarına başladık. Ekiplerimiz farklı bölgelerde çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.” diye konuştu.

Çalışmalar Başladı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Proje çalışmalarımız kapsamında jeotermal kaynak arama sondaj çalışması yapacağımız bölgelerde ekiplerimiz gerekli jeolojik etüt ve proje çalışmaları yaparak, belirli bölgelerde çalışmalarına başladı. Projemiz kapsamında Sapanca Uzunkum, Serdivan Yazlık ve Akyazı Harunusta Mahallerinde jeotermal kaynak arama sondaj çalışmalarına başladık. Çalışmalarımız neticesinde inşallah iyi bir sonuç elde ederiz.” ifadelerini kullandı.

Termal Turizmine ve Seracılığa Katkı


Başkan Toçoğlu, “Farklı bölgelerdeki çalışmalarımız kapsamında Serdivan Yazlık bölgesinde bin metre, Akyazı Harunusta bölgesinde bin 500 metre ve Sapanca Uzunkum bölgesinde ise bin metrelik derinliğe inilecek. Hayata geçirdiğimiz proje suyun sıcaklık derecesine göre Sakarya’nın termal turizmine ve seracılık faaliyetlerine katkı sağlamış olacağız. Projemizin bölgedeki çalışmalar kapsamında olumlu sonuçlar elde edilmesi ile şehir ekonomisine ve turizmine yeni bir soluk gelecek. Projemizin şehrimize ve ilçelerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]