26 günlük uygulama bilançosu

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin 14 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında yaptıkları uygulamalarda çok sayıda silah, uyuşturucu madde ve aranan şahıs yakalandı.
 
Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, söz konusu tarihlerde, 
11 adet çeşitli çap ve markalarda ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 82 adet fişek, 3 adet av tüfeği ve bu tüfeklere ait 3 adet fişek, 14 adet değişik markalarda kurusıkı tabanca ve bu tabancalara ait 53 adet fişek ele geçirildi.
Yapılan çalışmalarda, 1 araç içerisinden toplamda 94,65 gram esrar maddesi ile 2 şahıs üzerinden toplamda 2,10 gram sentetik uyuşturucu maddesi bulundu. 
Çeşitli suçlardan haklarında yakalama müzekkeresi çıkartılan; dolandırıcılık suçundan 15 yıl hapis cezası olan 1 şahıs, nitelikli cinsel istismar ve yağma suçundan 11 yıl 3 ay hapis cezası olan 1 şahıs, taksirle öldürme suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası olan 1 şahıs, yaralama ve dolandırıcılık suçlarından 7 yıl hapis cezası olan 1 şahıs, yaralama suçundan 6 yıl hapis cezası olan 1 şahıs, yağma suçundan 5 yıl hapis cezası bulunan 1 şahıs, hırsızlık, 6136 S.K.M. ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından 4’er yıl hapis cezası bulunan 4 şahıs,cinsel istismar, tehdit ve yaralama suçlarından 3’er yıl hapis cezası bulunan 2 şahıs, hırsızlık ve suç eşyasının satın alınması suçlarından 2’ şer yıl hapis cezası bulunan 2 şahıs, haklarında gıyabı tevkif müzekkeresi bunulan 3 şahıs ve çeşitli suçlardan 1 yıl ve altında cezası olan 10 şahıs olmak üzere, toplamda 92 şahıs yakalandı. Bunlardan 26’sı tutuklanmış, 66 şahıs ise ifadelerinden sonra serbest bırakıldı.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]