2500 Öğrenci Seneye Betonarme Binada Eğitim Görecek

Sakarya Valisi Hüseyin Atak, 2010-2011 eğitim öğretim yılında geçici binalarda hizmet veren okulların tamamını modern ve çağdaş binalara kavuşturacaklarını belirterek, depremden kalan bütün yaraları sileceklerini söyledi.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde binası yıkıldıktan sonra prefabrik binada eğitimini sürdüren Sakarya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin 16 derslikli kalıcı bina inşaatının temeli atıldı.

Törende konuşan Vali Hüseyin Atak, göreve başladığında 39 olan prefabrik okul sayısının bugün 6'ya düştüğünü ifade etti.

Eğitim Önceliğimizdir

İlde çok sayıda anaokulu, ilköğretim okulları ve yurtlar yaptıklarını, bugün itibariyle 41 okulun projesinin devam ettiğini kaydeden Atak, "İlimizde eğitim önceliğimizdir sloganıyla başlattığımız kampanyamız devam ediyor. Eğitime Yüzde 100 Destek kampanyasını da eş zamanlı olarak yürütüyoruz. Göreve başladığımda 39 olan geçici binalardaki eğitimin bir an evvel bitirilmesi noktasında hep beraber çalışacağımızı söyledim. Bugün itibariyle bu sayı 6 okula inmiştir. 2010-2011 eğitim öğretim yılında geçici binalarda hizmet veren okullarımızı tamamen modern ve çağdaş binalara kavuşturarak depremden kalan bütün yaraları silmiş olacağız.'' diye konuştu.

Atak, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kasım ayında uygulamaya koyacağı ''Sakarya'da Eğitimde Başarıyı Arttırma Projesi (SEBAT)'' ile eğitimdeki kaliteyi daha da artıracaklarına inandığını dile getirdi.

Atak, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kasım ayında uygulamaya koyacağı ''Sakarya'da Eğitimde Başarıyı Arttırma Projesi (SEBAT)'' ile eğitimdeki kaliteyi daha da artıracaklarına inandığını dile getirdi. 

2,2 Milyon TL'ye Mâl OIacaK

Sakarya Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ise 2009 yılında 41 okul projesi yürüttüklerini belirtti.

17 okulun açılma aşamasına geldiğini vurgulayan Yazıcı, şöyle konuştu: "Birçok okulumuz önümüzdeki eğitim öğretim yılında hizmete açılacak. Adapazarı ilçemizde 5 lise, 2 anaokulu, 1 öğrenci yurdu, 5 ilköğretim okulu olmak üzere 2009 yılı içinde 13 proje hayata geçirilmeye çalışılmaktadır."

16 derslikli Sakarya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin temeli Vali Atak ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından atıldı.

2 bin 500'e yakın öğrencinin eğitim gördüğü lisenin, 2,2 milyon TL'ye mâl olacağı belirtildi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]