21.500 Kişi Özür Dilemeyi Reddetti

 Türkiye'de bir gurup aydın tarafından geçen yıl aralık ayında başlatılan 'Ermenilerden özür diliyorum' kampanyasına tepki olarak başlatılan 'Özür dilemeyi reddediyorum' karşı kampanyasında 21 bin 455 imza toplandı.

Sakarya Üniversitesi'nden (SAÜ) bir grup akademisyen tarafından açılan
www.reddediyoruz.com isimli siteye her meslek grubundan destek geldi. Bir defadan başka duyuru yapılmamasına rağmen elektronik ortamda toplanan imza sayısı 21 bin 455'e ulaştı. Tarihsel geçmişe iftira niteliğinde yürütülen kampanya karşısında sessiz kalmayan SAÜ'lü akademisyenler karşı kampanyasını sürdürüyor.

Sitede 'Reddediyoruz' başlığı altında verilen şu metnin altını imza atılıyor: "Ermenilerden özür dilenmesi" yolunda bir kampanyanın haksız, yanlış ve ulusal çıkarlarımız açısından sakıncalı olacağına inanıyoruz. 1915 yılında Osmanlı Devleti'nde meydana gelen bir dizi olay kapsamında, Türkiye'ye yöneltilen "Ermeni Soykırımı" iddiaları ve Türkiye'nin bunu tanıması ve özür dilemesi talepleri, Türkiye'ye yönelik baskı ve sindirme siyasetinin sürdürülmesi çabalarından başka bir anlama gelmemektedir. Bu olaylardan dolayı özür dilemek demek, bütün Türk tarihini yok saymak, inkar etmek demektir. Bütün bu suçlamaları reddediyoruz."

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]