2022 yılında araç kiralama için en çok tercih edilen markalar

Yaşadığımız dönem, insanların gereksinimlerinde büyük değişiklikler meydana getirdi. Aynı şekilde araç kiralama zaman içerisinde hayatımızı kolaylaştıran bir ihtiyaç haline dönüştü. İnsanlar günlük yaşantılarında pek çok sebebin etkisiyle araç kiralamaya yönelmişlerdir.
Eskiden arabası olmayanlar yakınlarından araba ödünç alırken artık araba kiralamayı daha gerekli görüyor. Araba kiralama şirketlerinin insanlara sunduğu risksiz imkânlar sayesinde insanlar yakınlarından ödünç araba almamaya başlamıştır. Olası kaza durumlarında yükümlülüğü şirketler almaktadır. Bu da müşterinin üzerindeki mesuliyet kaygısını azalttığı için araba ödünç almak yerine kiralamak daha tercih edilir olmuştur. İnsanların anlık yaşama daha çok adapte olması da diğer yıllara göre 2022 araç kiralama oranını artırmıştır.
İnsanların çoğu, uzun yolculuklarını daha konforlu hale getirebilmek için uçakla seyahat ettikten sonra bulundukları bölgeyi araç kiralayarak gezmeyi tercih ediyor. Toplumda da nişan, düğün gibi özel günlerde araç kiralama yaygınlaşmış durumda. Ayrıca araca ihtiyaç duyan şirketler, maliyeti düşürmek amacıyla araba satın almak yerine araç kiralamayı daha mantıklı bulmaktadır. Böylelikle şirketler de araç kiralamaya yönelmişlerdir.

Türkiye’nin dört bir yanında pratik bir şekilde gerçekleştirilebilen rent a car işlemleri için çeşitli alternatifler mevcut. Bir rent a car firmasına giderek araç kiralanabileceği gibi günümüzde artık evden çıkmaya gerek kalmadan internet üzerinden de araç kiralanabilmektedir. İnternet üzerinden araç kiralayarak hiç uğraşmadan daha öncesinde kiralama işlemini tamamladığınız aracınız ile birlikte kolaylıkla seyahat edebilirsiniz.
Peki, araç nasıl kiralanır, kiralanan bu araçlarda en sık tercih edilen modeller nelerdir? Gelin bu soruların cevaplarını bir sonraki başlığımızda hep beraber inceleyelim.

Araç Nasıl Kiralanır?
Araç kiralama nasıl yapılır sorusu birçok insanın merak ettiği bir husustur. Araç kiralamadan önce güvenilir olan araç kiralama şirketlerini bulabilmek için detaylı bir şekilde araştırma yapılmalıdır. Detaylı araştırmalardan sonra araç kiralama şirketi ile iletişime geçilerek merak edilen konular hakkında cevaplar alınmalıdır. Bunun ardından müşteri, görüştüğü şirkette bulunan kendisine uygun nitelikteki aracı seçerek araç kiralama işlemine geçebilir.

Kiralık araç seçerken şunlara dikkat edilmelidir:
Kiralanacak aracın fiyatı bütçeye uygun olmalıdır.
Kiralanacak araçta kaç kilometre gidileceği hesap edilmelidir.
Aracın performansına bakılmalıdır.
Araçta herhangi bir hasarın olup olmadığı öğrenilmelidir.
Aracın büyüklüğü ve genişliği yükün çokluğuna ve kişi sayısına göre seçilmelidir.
Kullanım alanı belirlendikten ve uygun model tercih edildikten sonra, araç kiralama işlemi oldukça kolaydır. Kiralanacak araç seçildikten sonra anlaşmaya uygun şekilde depozito ile birlikte günlük araç ücretinin tamamı verilir. Kullanılacak araçta herhangi bir hasar oluşmaması ve eğer oluşması durumunda zararın şirket tarafından karşılanması için depozito yapılması araç kiralama işlemlerinde önem taşımaktadır. Araç kiralarken müşteri ile firma arasında iki tarafın da haklarını koruyan yazılı bir sözleşme mutlaka yapılmalıdır.
En Çok Kiralanan Araçlar Nelerdir?
En çok kiralanan araçlar günümüzde araç kiralamak isteyen kişiler tarafından sıklıkla merak edilmekte ve araştırılmaktadır. Araç kiralama son dönemlerde birçok insan tarafından tercih edilmekte ve rağbet görmektedir. Yazımızın bu kısmında en çok kiralanan araçlar nelerdir sorusuna cevap vereceğiz. 2022 en çok kiralanan araçlar hakkında detaylı bilgiler almak için yazımızı sonuna kadar okumanızı tavsiye ederiz.
Çok tercih edilen kiralık otomobiller, müşterilerin ihtiyaçlarına cevap veren ve kullanmaya alışkın oldukları araçlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Günümüzde otomobil kiralama oldukça yaygınlaşmaktadır. Arabası olmayan çoğu insanın ihtiyaç anında aklına gelen ilk tercihlerden biri eskiden yakınlardan araba istemek iken şimdi araba kiralamaktır. Araca sahip olmayan kişiler kendilerince belirlediği kriterlere sahip otomobilleri araç kiralama şirketleri aracılığıyla kiralayıp, kolaylıkla kullanabilmektedir.
İnsanlar otomobil kiralama işlemlerini yapmadan önce piyasada popüler olan ve rağbet gören kiralık otomobiller alanında araştırmalar yaparak bilgi sahibi olmak istemektedir. Çoğunlukla araç kiralama yapan şirketler, kullanıcıların isteklerini karşılamak amacıyla çeşitli otomobilleri insanların tercihine sunmaktadır.

Yakıt tüketimi iyi olan, büyüklüğü istekleri karşılayacak boyutta olan, hasarı olmayan, ücret bakımından insanların isteklerini karşılayan araçlar çoğunlukla diğer araçlara kıyasla daha fazla tercih edilmektedir. 2022 yılında en çok rağbet gören ve çok tercih edilen kiralık otomobiller aşağıdaki listede yer almaktadır:

Renault Clio
Renault Symbol
Fiat Linea
Fiat egea
Volkswagen Polo
Volkswagen Passat ve Jetta
Ford focus
Opel Astra
Peugeot 301
Toyota Corolla
Hyundai i20
Renault Megane
Saydığımız bu araçlar günlük kullanım için insanların sıkça kiraladıkları araç modelleridir. Son model lüks araçların bu listeye girememe nedeni özel günlerde kiralık olarak kullanılmayı tercih edilmeleridir. Daha ekonomik olan araçlar insan yaşamında günlük kullanım alanında yer alır.

2022 En Çok Kiralanan Araçların Özellikleri
2022'de rağbet gören kiralık araçların hangileri olduğundan bahsettiğimize göre yazımızın bu bölümünde neden bu araçların en çok tercih edilen araçlar arasında olduklarından bahsedeceğiz.
Çok tercih edilen araçlar genellikle, insanların isteklerini karşılayan belirli özelliklere sahip otomobiller olmaktadır. Bunların ortak özellikleri; az yakıt tüketen, kişi bakımından yeterli koltuk sayısını karşılayan, bütçeye uygun ve güçlü performansa sahip araçlar olmalarıdır. Müşteriler araç kiralama şirketleri ile görüşmeler sağlayarak isteklerine uygun olan araçlara kolaylıkla ulaşarak işlemlerini tamamlayabilmektedir.

...

....

....

....

....

2022'de en çok kiralanan araçlardan olan gövde tipi sedan olanlar birinci sırada yer almaktadır.
- İkinci sırada hatchback gövde tipine sahip olan araçlar vardır.
- Üçüncü sırada ise SUV gövde tipine sahip araçlar yer almaktadır.
- Son sırayı station vagon gövde tipine sahip araçlar almaktadır.

Araç kiralamada otomatik vitesli araçların tercih edilme yüzde 68,3 iken, manuel vitesli araçların oranı yüzde 31,7'dir. Operasyonel araç kiralama sektöründe hibrit ve elektrikli araçlar rağbet görmektedir.



Bireysel kiralamalar
Bireysel kiralamalarda bazen yalnızca en az yakıt harcayan arabaya, bazen en prestijli modele bazen de bagaj hacminin büyüklüğüne odaklanılır. Burada kullanım alanına göre değişen ihtiyaçların devreye girdiği fark edilir. Örneğin kışın kar tatili için araç kiralama seçeneklerini inceleyen bir alıcı, 4×4 ya da 4 teker çeker bir otomobil kiralamak ister. Düğün sebebiyle kiralık araba arayan başka bir alıcı Audi, Mercedes, Volvo, BMW gibi markaların premium modellerini kiralamak ister. Ailece çıkacağı hafta sonu tatili için bütçe dostu bir araç arayan bir baba da az yakan, geniş bagajı olan bir otomobil tercih eder.
Şirketler ise bir rent a car firmasından uzun dönem için kiralama yaparken, genel olarak bütçeye odaklanırlar. Şirket prestijini de göz önünde bulundurarak, özellikle yakıt harcama konusunda iyi optimizasyon sağlayabilen otomobiller şirketler için ilk sırada yer alır. Tabii ki burada rent a car firmasının sunacağı teklif de oldukça önemlidir.

Ülkemizde 2022 yılında en çok kiralanan araçların Renault Clio, Renault Megan, Fiat Egea, Dacia Sandero, Volkswagen Polo, Volkswagen Passat ve Jetta, Hyundai i20, Toyota Corlla, Ford Fiesta gibi araç modelleri olduğundan bahsettik. Araç kiralama nasıl yapılır, araç kiralamalarında tercih edilen araçların özellikleri nelerdir konularını güncel veriler ışığında sizin için detaylandırdık. Konuyla ilgili sorularınız ya da eklemek istedikleriniz varsa web sitemizdeki iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz.




1 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]