2015 yılı işte böyle geçti

2015 yılı işte böyle geçti.

“Gün gün hadiseler”

Ocak

3 Ocak: Sakarya Nehri'nde tüfekle ördek avlarken kayığın alabora olması sonucu kaybolan Süleyman Abuşka, kayboldu. İçlerinde AFAD, Jandarma ve AKUT'un da yer aldığı ekiplerce günlerce aranan kayıp avcının cesedi 210 gün sonra bulundu.
3 Ocak: Arifiye'de Sapanca yolunda içinde sporcuların bulunduğu otomobilin takla atıp şarampole yuvarlanması sonucu kürekçi Bedirhan Nartop ile amatör futbolcu Kadir Şahin ölmüş, 2 amatör sporcu da yaralanmıştı.
6 Ocak: Sakarya Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar ile liselerde eğitime iki gün ara vermişti.
7 Ocak: Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. fabrikanın model, tevsi ve modernizasyon yatırımı için 1 milyar 110 milyon liralık yatırım teşvik belgesi aldı. Teşvik kapsamında Toyota'nın yıllık üretim kapasitesi 250 bin adete yükseleceği açıklandı.
7 Ocak: Şehirde etkili olan kar yağışı nedeniyle Erenler İlçe Stadı'nın tribünlerinin çatısı biriken karları taşıyamayarak çöktü.
8 Ocak: Sakarya'daki 72 saatlik elektrik kesintisi için soru önergesi verildi. Pamukova'da kar yağışı nedeniyle çok sayıda sera çöktü.
18 Ocak:Sakarya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde atölye çalışması sırasında meydana gelen iş kazasında sağ elinin 3 parmağını kaybeden lise öğrencisine 20 bin lirası manevi olmak üzere 211 bin 540 lira tazminat ödenecek.
20 Ocak: Usulsüz dinleme iddialarına ilişkin başlatılan operasyonda Sapanca'da 1 kişi gözaltına alındı.
24 Ocak: Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş., Türkiye'de 1.9 milyar dolarlık mevcut yatırıma yeni modeller için 500 milyon dolarlık ilave yatırım daha yapacaklarını açıkladı.
27 Ocak:Serdivan ilçesinde evinin bulunduğu siteden çıkışta saldırıya uğrayan emekli astsubay Olgun S., tabancasıyla saldırganlardan birini öldürdü, bir kişiyi de yaraladı. Tutuklanan Olgun S., yargılandığı davada tahliye edildi.

Şubat

1 Şubat:Sakarya'da saatte hızı yaklaşık 80 kilometreyi bulan fırtına Adapazarı Kuyudibi caddesinde 100 yıllık çınar ağıcını kökünden söktü. Fırtına çatıları uçurdu.
5 Şubat: Beşköprü'de kendisini döverek şiddet uygulayan kocasını öldüren kadının davasında Yargıtay, yerel mahkemenin kadının fiili meşru müdafaa sınırları içinde işlediği gerekçesiyle verdiği beraat kararını onadı.
7 Şubat: Başbakan Ahmet Davutoğlu, Partisinin Serdivan Spor Salonu'nda yapılan Sakarya İl Kongresi'ne katıldı.
10 Şubat: Kuraklık ve aşırı tüketim sebebiyle su seviyesi kritik eşiğin altına düşen Sapanca Gölü'nün seviyesi kar yağışlarının ardından maksimum seviyeye ulaştı.
11 Şubat: Karasu İlçesinde sahil şeridi, şiddetli poyraz rüzgarının etkisiyle Karadeniz'de oluşan dalgalar ve kabarma nedeniyle su altında kaldı.
13 Şubat:Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nde 17 ve 25 Aralık soruşturmalarının ardından, yasa dışı telefon dinlemeleri yapıldığı iddiaları üzerine İzmir Emniyet Müdürü iken görevden alınan Ali Birkay ile Sakarya eski Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş'ın da aralarında bulunduğu 10 emniyet mensubu hakkında Sakarya 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
16 Şubat: Akyazı ilçesi Altındere semtinde 60 yaşındaki Mustafa Güler ile 58 yaşındaki eşi Hatice Güler, gece yaktıkları kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü.
16 Şubat: AK Parti'den milletvekilliği aday adayı olmak için görevinden istifa eden Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'nin yerine başkan koltuğuna AK Parti'li meclis üyesi İrfan Püsküllü oturdu.
17 Şubat: Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tıp literatürüne girecek bir ameliyat gerçekleştirildi. Yumuşak doku kanseri sebebiyle daha önce idrar torbasının yarısı alınan hasta yeniden kansere yakalandı. Dünyada ilk kez yapılan bir ameliyatla hastanın idrar torbasının tamamı alındı, idrarı ise bağırsaktan yapılan bir parça ile göbek bölgesinden dışarı verilerek hasta sağlığına kavuşturuldu.
17 Şubat: Kuraklığın etkisiyle su seviyesindeki tehlikeli düşüşle gündeme gelen Sapanca Gölü'nde, son yağışlarla birlikte su seviesi 32 koda ulaşınca 4 yıl aradan sonra ilk kez Çark Deresi üzerinden su tahliyesi için kapaklar açıldı.
18 Şubat: İstanbul-Ankara TEM Otoyolu'nun Sakarya kesiminde yoğun kar yağışı nedeniyle meydana gelen zincirleme kazalarda 48 kişi yaralandı. 30'a yakın aracın karıştığı kaza nedeniyle otoyolun İstanbul yönü yaklaşık 4 saat ulaşıma kapandı.
26 Şubat: Düzce'de 9 yıl aile hekimliği yaptıktan sonra eşinden boşanıp İstanbul'a tayinini isteyen 42 yaşındaki Dr. Emine Küçük, ilaç mümessili 28 yaşındaki Mustafa Bayrak ile birlikte defalarca bıçaklanıp tabancayla öldürüldü ve cesetleri Sapanca'da TEM'deki bir TIR parkına atıldı.

Mart

1 Mart: Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri IŞİD soruşturması kapsamında düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda 10 şüpheli gözaltına alındı.
16 Mart: Sakarya'da, terörle mücadele sırasında şehit düşen 3 askerin yakınlarına törenle Devlet Övünç Madalyaları verildi.
18 Mart:  Çaltıcak Mahallesi'nde 7 yaşındaki yeğeniyle birlikte gölette gezinti yaparken bindikleri kayık alabora olunca balık ağlarına dolanan Cemal Sezer ve yeğeni Muhammet Sezer boğularak öldü.
19 Mart: Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan bir kafeteryada özel güvenlik görevlisi olan 22 yaşındaki Hasan Abdullah, öldürüldü.
27 Mart: Sakarya'nın Taraklı ilçesinde kanalizasyon çalışması sırasında meydana gelen göçükte kalan işçi öldü.

Nisan

1 Nisan: Pamukova İlçesi'nde çocuk parkında kafasına salıncak çarpan 4 yaşındaki Yunus Emre Camcı hayatını kaybetti.
4 Nisan: İkinci el araba alımında, kilometreleri düşürerek vatandaşları mağdur eden kötü niyetli satıcılara kötü haber. Sakarya'da sattıkları bir arabanın kilometresini 140 bin düşürdükleri iddiasıyla yargılanan iki kişi, 10'ar ay hapis ve 19 bin 580'er lira para cezasına çarptırıldı.
5 Nisan: TEM'de arka lastiği patlayan ve 8 kişinin içinde bulunduğu hafif ticari araç kontrolden çıkarak yol kenarındaki su kanalına uçtu. Kazada, Düzce'ye kız istemeye gittikleri belirtilen aileden 4 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.
7 Nisan: Sakarya'da etkili olan sağanak yağış Sapanca Gölü'nü taşırdı. Sahil şeridindeki yürüyüş alanları sular altında kaldı. Gölü besleyen İstanbuldere'de su debisinin yükselmesi sonucu villaları su bastı.
11 Nisan: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte, çeşitli temaslar gerçekleştirmek ve toplu açılış törenine katılmak üzere Sakarya'ya geldi.
21 Nisan: Yasa dışı telefon dinlemeleri yapıldığı iddiaları üzerine 'resmi belgede sahtecilik' ve 'kişiler arasında aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek' suçlarından haklarında dava açılan eski Sakarya Emniyet Müdürleri Mustafa Aktaş ve Ali Bilkay'ın da aralarında bulunduğu 10 eski emniyet mensubunun yargılanmasına başlandı.
30 Nisan: Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay'a, Sakarya Üniversitesi Senatosu tarafından 'fahri doktora' ünvanı verildi.

Mayıs

7 Mayıs: Kocaali İlçesi'nde Fiskobirlik ana deposunda çıkan yangında, büyük maddi hasar meydana geldi.
12 Mayıs: Yağışlarla su seviyesi maksimuma ulaşan Sapanca Gölü, rüzgarın oluşturduğu dalgalar nedeniyle taştı.
12 Mayıs: 'Utanç davası' olarak adlandırılan 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar davasında 27 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan eski polis müdürünün cezası Yargıtay tarafından onandı. Yerel mahkemenin haklarında ceza ve beraat kararı verdiği 30 sanık hakkındaki karar, yüksek mahkeme tarafından onandı.
17 Mayıs: Sakarya'nın Akyazı ilçesinde ters yöne girdiği ileri sürülen traktörle çarpışan otomobilde bulunan aileden anne ve iki kızı hayatını kaybetti.
19 Mayıs: Sakaryaspor Spor Toto 3'üncü Lig play off mücadelesinde Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 2'nci maçta sahasında 1-0 yenerek finale yükseldi.
20 Mayıs: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kent Meydanı'nda düzenlediği mitinge katıldı.
23 Mayıs: Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Kent Meydanı'nda düzenlediği mitinge katıldı.
26 Mayıs: İkinci Dünya Savaşı'nda Almanların Rus gemilerini batırmak üzere Karadeniz'e gönderdiği, savaşın sona ermesinin ardından Rusların eline geçmemesi için mürettebatı tarafından batırılan üç denizaltıdan biri olan U-20'nin üzerini kaplayan balık ağları temizlendi.
27 Mayıs: Kent merkezinde bulunan ve TOKİ'ye devredilen Sakarya Atatürk Stadı arazisine, yeni stadyum karşılığında ticaret merkezi ve konut yapılması ile ilgili imar değişikliği, İdare Mahkemesi tarafından iptal edilerek, mevcut stad ve çevresinin kamu yararına yeşil alan olmasına karar verildi.
29 Mayıs: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Sakarya mitingine katıldı.

Haziran

7 Haziran: Sakarya'da 7 milletvekilliğinden 5'ini Ak Parti, 1'er milletvekilini ise CHP ve MHP aldı.
9 Haziran: Pamukova ilçesinde otomobille TIR'ın kafa kafaya çarpışması sonucu aynı aileden 1'i çocuk 5 kişi öldü. Üç kişi yaralandı.
10 Haziran: Karasu İlçesi'nde, 27 yaşındaki Serdar Y'nin bıçaklanarak öldürüldükten sonra denize atılmış cesedi bulundu.
11 Haziran:  Adapazarı'nda terör örgütüne eleman kazandırmak için faaliyette bulundukları belirtilen Sakarya Üniversitesi öğrencisi 3 kişi tutuklandı.
15 Haziran: Akyazı İlçesi'nden geçen TEM'de bariyerlere çarptıktan sonra su kanalına uçan otomobilde bulunan 4 kişi öldü.
19 Haziran:Sakarya'da şiddetli yağış sonucu oluşan sel nedenbiyle Erenler ve Arifiye ilçelerinde pek çok ev ve işyeri suyla doldu. Yaklaşık 150 bin dekar ekili tarım arazisi zarar gördü.
23 Haziran: Serdivan ilçesine bağlı Aşağıdereköy'de sel sularına kapılan engelli Gülderen Altınbudak hayatını kaybetti.
25 Haziran: Adapazarı'nda tartıştığı 4 çocuk annesi 21 yıllık eşini bıçaklayarak öldüren 112 Acil Ambulans Şoförü ağırlaşrırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Temmuz

3 Temmuz: Akyazı ilçesinde, miras anlaşmazlığı yüzünden kardeşini, yengesini ve biri özürlü iki yeğenini öldüren sanık için verilen 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.
10 Temmuz: Adapazarı ilçesinde, site içerisinde rastgele ateş ederek evinin yatak odasında bulunan Berna Kurtuldu'nun (26) ölümüne neden olan ve bir kişiyi de yaralayan sanık, 26 yıl 2 ay 17 gün hapis cezasına çarptırıldı.
15 Temmuz: Taraklı ilçesinde restorasyon çalışması süren belediye binasından düşen beton parçaları yaşlı adamın ölümüne neden oldu.
16 Temmuz: İstanbul-Ankara TEM otoyolunun Sakarya kesiminde meydana gelen trafik kazasında bayram tatili için memleketlerine giden 3 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.
26 Temmuz: Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu'nun, beyin kanaması geçiren bebeği Hamza Sofuoğlu hayatını kaybetti.
30 Temmuz: Yeni Sakarya Stadyumu'nun inşaatında işçi olarak çalışan Yılmaz Demir (40), tribün bölümündeki tuvalette başına aldığı darbeyle öldürülmüş olarak bulundu.
Ağustos

5 Ağustos: Sakarya'da PKK/KCK ve IŞİD (DEAŞ) terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 14 kişi gözaltına alındı.
6 Ağustos: Sapanca ilçesi sınırları içinde yer alan İkramiye Vadisi'nde yapılan araştırmada 76 familya ve 258 cinse ait toplam 427 bitki türü tespit edildi.
10 Ağustos: Kocaali ilçesinde bir genç, annesini darp eden babasını bıçaklayarak öldürdü.
14 Ağustos: Karasu İlçesi'nde hırsızlık şüphesiyle İstanbul'da gözaltına alınıp ilçeye getirildikten sonra sabah sevk edildiği adliye binasında polis memurunu etkisiz hale getirerek kaçan 19 yaşındaki Mazlum Kaynak, ölü ele geçirildi.
16 Ağustos: Akyazı İlçesi'nde asker uğurlayan konvoydan ateş açılması sonucu, kaldırımda yürüyen 61 yaşındaki Yaşar Panga kalbinden vurularak öldü.
17 Ağustos:  17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde Sakarya'da hayatını kaybedenler dua ve gözyaşları içinde anıldı.
Eylül

8 Eylül: Dağlıca'da PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 16 askerin şehit olması, Sakarya'da 2 bin kişinin katıldığı bayraklı yürüyüşü ile protesto edildi. Kalabalıktan ayrılan bir grup, HDP İl binasının bulunduğu işhanına girerek 3'ncü katta bulunan HDP tabelalarını indirip caddeye attı. HDP'ye büyük Türk Bayrağı asılırken, caddeye atılan tabelalar ise yakıldı.
28 Eylül: Sakarya'nın Karadeniz sahilinde son 4 ayda yüzme bilmeyen ve boğulmak üzere olan bin 630 kişiyi cankurtaranlar kurtardı.
29 Eylül: Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yüzde 100 dana eti diyerek satılan sucukların içinden at veya eşek eti çıktığı gerekçesiyle teşhir ettiği firmanın iki sahibi, yargılandıkları davada beraat etti. Mahkeme, sucukların ele geçirildiği kasabın işletmeciliğini yapan kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
30 Eylül: Pamukova İlçesi'nde faaliyet gösteren bir taş ocağında ihbar üzerine açılan büyük bir çukurun içine yaklaşık 12 kamyon kimyasal atık boşaltıldığı ve üzerinin toprakla örtüldüğü ortaya çıktı.
30 Eylül: Sakarya'da şiddetli yağış sonucu oluşan seller bir çok ilçede zarara yol açtı.
Ekim

2 Ekim: Sakaryalı asker Mustafa Tuğrul,Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı Yenikarpuzlu beldesinde sınır bölüğünden nöbetten dönen askerleri taşıyan askeri aracın devrilmesi sonucu şehit oldu.
9 Ekim: Sakarya L Tipi Cezaevi'nde yatan mahkumlar, öğünlerde verilen üzüm ve ekmek parçalarından alkollü sıvı üretip tüketti. Rahatsızlanan mahkumların, alkol tükettikleri kaldırıldıkları hastanede yapılan tahlille anlaşıldı.
10 Ekim: Geyve ilçesinde devrilen TIR'dan yola düşen konteynerin otomobili biçtiği kazada TIR şoförü ile otomobildeki iki kişi öldü.
16 Ekim: Akyazılı polis Furkan Çelik, Şırnak'ta kazılan hendeklerin kapatılması sırasında teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit oldu.
16 Ekim: Otokar, Kent otobüsünün körüklü versiyonunu ilk kez Avrupa'da görücüye çıkardı.
21 Ekim:Sakarya Emniyet Müdürlüğü, ihbarlarda yeni uygulamayı hayata geçirdi.
25 Ekim:CHP genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu, partisi tarafından Sakarya'da düzenlenen köy mitinglerine katıldı.
28 Ekim: Taraklı ilçesinde Gürleyik Çayı üzerinde yapımına başlanan Hidroelektrik Santrali (HES) için mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.
29 Ekim: IŞİD'e yönelik Sakarya merkezli Ankara ve İstanbul'da yapılan operasyonda gözaltına alınan 4'ü kadın 13 şüpheli, Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.
Kasım

1 Kasım: Sakarya'da AK Parti 5, CHP 1 ve MHP 1 milletvekili çıkardı.
20 Kasım: Kaynarca ilçesinde Acarlar Longozu'na (subasar orman) akan derenin rengi atıklar nedeniyle kızıla döndü.

Aralık

11 Aralık: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kadın ve Demokrasi Derneği ile Sakarya Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği "Uluslararası Disiplinlerarası Kadın Araştırmaları Kongresine" katıldı.
14 Aralık: Spor Toto 3'üncü Lig takımlarından Sakaryaspor, teknik direktör Deniz Kolgu ile yollarını ayırdı.
18 Aralık: Ferizli Belediyesi, 25-26 Kasım tarihlerinde yapılan Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavı sonuçlarının açıklanmamasına rağmen, tüm soruları doğru cevapladığı, dereceye girdiği iddia edilen 4 öğrenciye hediyeler verdi. Ferizli Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Soğuk, törende bir öğrencinin adının yeni yapılacak parka verileceğini açıkladı. Sınav sonuçları açıklanmadan yapılan tören kafaları karıştırırken, Ahmet Soğuk yanlış anlaşıldıklarını, tüm soruları doğru cevaplandırdığı söylenen öğrencileri motive etmek istediklerini söyledi.
22 Aralık: Sakarya'da Basın İlan Kurumu (BİK) Şube Müdürü Recep Bolat ile kurum çalışanı Devrim Ersen Özergin'i öldüren ve yerel gazete çalışanı Mustafa Süke'yi yaralayan Anadolu Gazetesi imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz'a verilen 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 20 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.
23 Aralık: Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın kararı ile 250 gramı 1 lira olan ekmeğin gramajı 350 grama, fiyatı ise 1.5 liraya yükseltildi.
25 Aralık: Geyve ilçesi'nde iki grup arasındaki kavgayı ayırmaya çalışan 36 yaşındaki Mehmet Kaya bıçaklanarak öldürüldü
26 Aralık: Adapazarı'nda caddede bıçaklı saldırıya uğrayan 19 yaşındaki Ertuğrul Şen öldü.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]