2015 CEV U19 Erkekler Avrupa Şampiyonası'na doğru

Sakarya ve Kocaeli\'nin ev sahipliğinde 4-12 Nisan\'da 2015 CEV U19 Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası düzenlenecek.

Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, Erenler ilçesindeki otelde düzenlenen basın toplantısında, organizasyonu Türk spor tarihine pek çok sporcu kazandıran Sakarya ve Kocaeli\'nde gerçekleştirecek olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.    

Mutlugil, Sakarya ve Kocaeli\'ndeki voleybol faaliyetlerini arttırmayı hedeflediklerini belirterek, eskiden olduğu gibi bu illerden sporcu yetişmesini arzuladıklarını söyledi.

Turnuvada "fair play"in şampiyonluktan daha önemli olduğunu dile getiren Mutlugil, "U19 kategorisinde oynayan sporcuları en iyi şekilde hazırlamak durumundayız. Özellikle Türkiye\'yi tarayarak fiziksel kapasitesini yıllar itibarıyla daha iyi geliştirebileceğimiz çocuklarımızı seçiyoruz. Tabii ki takımımızdan madalya bekliyoruz. Bu takım 2020 Olimpiyatları hedefiyle hazırlanıyor, önümüzde uzun süreç var. Takımımıza ve katılan ülkelere başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.  

- Avrupa Voleybol Konfederasyonu Asbaşkanı Hronek

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Asbaşkanı Jan Hronek de Türkiye\'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye\'nin daha önce de bu ve benzeri birçok önemli organizasyona ev sahipliği yaptığını anımsattı.

Türkiye\'nin her zaman benzeri organizasyonları yapabilecek kapasitede olduğuna dikkati çeken Hronek, "Federasyonu, İstanbul ve Ankara haricinde diğer illerde de bu tarz organizasyonlar düzenlediği için tebrik ediyorum. Daha önce teftiş için gezdiğim Sakarya ve Kocaeli\'nde başta spor kompleksleri olmak üzere her şeyin çok güzel olduğunu gördüm. Yıldızlarımız ve antrenörlerimizin burada burada çok iyi vakit geçireceğini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Koşu da organizasyonun Sakarya\'da düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkür ederek, şampiyonada oynayacak sporcuların ülkelerinin en iyileri olduğunu söyledi.

Maçların rekabet açısından üst düzeyde olacağını aktaran Koşu, futbol ve basketbol yanında Türk voleybolunun da dünya ve Avrupa çapında büyük başarılar kazandığını sözlerine ekledi.

Sakarya ve Kocaeli Şehit Polis Recep Topaloğlu spor salonlarında gerçekleştirilecek turnuvaya Türkiye, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fransa, Almanya, İtalya, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan ve Almanya katılacak.



1. Grup (Kocaeli)                                    2. Grup (Sakarya)

----------------------                                    ----------------------

Rusya                                                     Türkiye

Fransa                                                     Bulgaristan

Polonya                                                   Çek Cumhuriyeti

İtalya                                                       Romanya

Danimarka                                               Almanya

Sırbistan                                                  İspanya

 

 

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]