2014 Vekaletle Kurban Organizasyonu Bölge Toplantısı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti 2\'nci Başkanı Mazhar Bilgin, 1993 yılında 2 bin 634 hisseyle başlayan kurban organizasyonunda bugüne kadar 558 bin 588 kurbanın kesim ve dağıtımını gerçekleştirdiklerini belirterek, "2013 yılında 89 bin 27 kurban vekaletini yerine getirdik. Bu yıl ise 150 bin hisse kurban hedefliyoruz" dedi.

Serdivan Belediyesi\'nin konferans salonunda düzenlenen "2014 Vekaletle Kurban Organizasyonu Bölge Toplantısı"nda konuşan Bilgin, TDV\'nin 980 şubesiyle Türkiye’de ve 100’ü aşkın ülkede gerçekleştirdiği faaliyetlerle hizmette 40\'ncı yılına ulaştığını söyledi.

Bilgin, vakıf olarak Diyanet İşleri Başkanlığının yurt içi ve dışı hizmetlerinin süratli ve etkin şekilde yürütülmesi için imkanlar ölçüsünde her türlü desteği sağladıklarını kaydederek, "Toplumu din konusunda aydınlatmaya yönelik irşat, hac ve umre hizmetleri, müftülük, Kuran kursu, eğitim merkezleri, cami hizmetlerinin yanı sıra hayri ve sosyal projeleri de gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığının 1993 yılında TDV ile vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenlediğini anımsatan Bilgin, "1993 yılında 2 bin 634 hisseyle başlayan kurban organizasyonumuzda bugüne kadar 558 bin 588 hisse kurbanın kesim ve dağıtımı gerçekleştirdik. 2013 yılında 89 bin 27 kurban vekaletini yerine getirdik. Bu yıl ise 150 bin hisse kurban hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

Bilgin, vakıfça kesilen kurbanların hiçbir kurum, kuruluş ve şahsa devredilmediğine dikkati çekerek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Kurbanlarımız, müftülüklerimiz, büyükelçiliklerimiz, TİKA, müşavirliklerimiz, ataşeliklerimiz ve koordinatörlüklerimizle irtibata geçilerek görevlilerimizin nezaretinde kestirilmekte ve dağıtılmaktadır. Vakfımıza vekalet verilen Kurbanlar dini esaslara uygun bir şekilde kesilerek, görevlilerimizin nezaretinde yurt dışında öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika’dan Orta Asya’ya, Balkanlar’dan Kafkasya’ya, Uzak Doğu’dan Latin Amerika’ya kadar uzanan coğrafyalardaki kardeşlerimize dağıtılırken yurt içinde de fakirlere, Kuran kurslarına,  öğrenci yurtlarına, engellilere dağıtılmaktadır.”

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz da ihtiyaç sahiplerine kurban ulaştırmak için Diyarbakır, Sakarya, Konya, Ankara, İstanbul, İzmir, Van, Erzurum, Samsun, Adana ve Trabzon\'da il ve ilçe müftüleri, vaizler, din görevlileri, cami ve dernek yöneticilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla bölge toplantıları düzenlediklerini söyledi.

Dana önce, Almanya, Hollanda, Danimarka, İsveç, Norveç, Fransa, Belçika, Avusturya ve İsviçre’de tanıtım toplantılarını tamamladıklarını aktaran Bilgin, 61 ülkenin 500 bölgesinde kurban kesimi ve dağıtımı yapacaklarını sözlerine ekledi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]