"2011 yılından beri işsizlik oranı sürekli düşüyor"

Sakarya İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2014 yılı 1. olağan Ocak ayı toplantısı, Valilik toplantı salonunda Kurul Başkanı, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Sakarya Valisi Mustafa Büyük 2011 yılından bu yana Sakarya’daki işsizlik oranlarının gözle görülür bir şekilde düştüğünü belirterek, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun amacına uygun şekilde istihdamı artırıcı ve işsizliği önleyici faaliyetlerine devam edeceğini belirtti. Toplantıya, Kurul Üyesi Daire Müdürleri, işçi ve işveren sendikaları temsilcileri, Sakarya Üniversitesinden öğretim üyeleri ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Temsilcisi katıldı.

Toplantıda, Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün 2013 yılı faaliyetleri değerlendirilirken, Sakarya’da düzenlenecek işgücü yetiştirme kursları, girişimcilik eğitim programları, istihdamın korunmasına yönelik olarak çalışanların sertifika programları ve toplum yararına programlar görüşüldü. İşgücü piyasasında işverenlerin ihtiyaç duyacağı nitelikli işgücüne yönelik mesleklerin tespit edilmesi ve bu doğrultuda işgücü piyasası analiz çalışması yapılmasının kararlaştırıldığı toplantıda, işverenler tarafından talep edilen ve ihtiyaç duyulan mesleklerde işgücü yetiştirme kurslarının açılarak istihdamın artırılması hedeflendi.

İşsizlik oranlarında düşüş


Sakarya Valisi Mustafa Büyük toplantıda yaptığı açılış konuşmasında, TÜİK’ten elde edilen işsizlik verilerine göre, 2011’den bu yana Sakarya’daki işsizlik oranında anlamlı bir düşüş gözlemlendiğini, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun amacına uygun şekilde istihdamı artırıcı ve işsizliği önleyici faaliyetlerine, Kurul üyelerinin de katkısıyla, devam edeceğini belirtti. Vali Büyük ayrıca, istihdama yönelik sektörel analiz çalışmaları ve kariyer günü, istihdam fuarı gibi etkinliklerle, Sakarya’da iş arayanlar ile işverenleri buluşturmayı, iş arayanlara yönelik iş bulmayı kolaylaştırıcı eğitim faaliyetleri düzenlemeyi düşündüklerini belirtti.

İşe yerleştirme sayısında artış

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya ise, Sakarya’da 2013 yılı içerisinde İŞKUR’a verilen açık iş sayısının 32 bin 570 kişi olduğunu, Kamu ve özel sektörde İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirme sayısının, geçen yıla göre yüzde 33’lük bir artışla 14 bin 866 kişi olduğunu açıkladı. Kaya, vasıfsızlığı ve mesleksizliği azaltma ve istihdamı artırma amacıyla 2013 yılında İŞKUR aracılığıyla 125 farklı meslekte toplam 10 bin 534 kişinin mesleki eğitim faaliyetlerine katıldığını ve mesleki eğitimler için 2013 yılı içerisinde 11 milyon 440 bin TL ödenek kullanıldığını ifade etti.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdür Vekili İrfan Sarık ise, yapılan çalışmalar neticesinde Sakarya’daki mesleki ve teknik okulların bazı alan/dallarının kapatılmasına ve bazı alan/dallarının da açılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Toplantı sonunda, işgücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda farklı mesleklerde istihdam garantili yeni mesleki eğitim kurs programlarının açılmasına, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı mesleki ve teknik liselerde talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda, yeni alan/dalların açılmasına ve bazı alan/dalların da kapatılmasına karar verildi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]