2008'in En İyi Cep Telefonları

Bu yılın sahip olunması gereken cep telefonlarının hepsi de güzel ve havalı görünüyor. Süper teknolojik telefonların herbiri ayrıcalıklarıyla bir adım öndeler.

T-mobile G1: Google'ın ilk telefonu G1 görünüş açısından çok başarılı olmasa da, teknolojik özellikleri ağırlığını unutturan cinsten. G1'in internet, dokunmatik ekran, e-posta ve gerçek telefon gibi özellikleriyle baş edebilecek tek model iPhone. Daha az tuşa sahip iPhone'nun aksine, G1 yana doğru kaydırılarak açılan tam donanımlı bir klavyeye sahip ve bu da onu bir adım öne götürüyor. G1 özellikle işadamları için ideal.

Samsung Omnia: samsung'un iPhone'a rakip olarak geliştirdiği bu model çok fonksiyonlu ve hayatınızla uyumlu olacak şekilde donatılmış. Dokunmatik ekranının güzelliğine rağmen, klavyesinin küçüklüğü çok narin parmaklılar için bile kullanımını güçleştiriyor. Üstün kaliteli, yüksek çözünürlüğe sahip kamerası maalesef e-posta hesabı oluşturmadaki ve kurulum zorluğunu hafifletmiyor. Dış görünüş olarak da sıradan bir telefonu andıran samsung Omnia, kullanım kolaylığı açısından da Blackberry'nin gerisinde kalıyor.

Blackberry Storm: BlackBerry Storm'un ekranı bir önceki model olan Bold'a göre daha geniş ve video oynatıcısı mükemmel. Diğer dokunmatik telefonların aksine, Storm'un ekranına dokunduğunuzda çıkan "click" sesi ile bastığınızdan emin oluyorsunuz.

Boyut olarak ideal ve Apple'ın iPhone'a göre daha tıknaz ve dar bir şekli var. İnternette gezinmek çok kolay ve iş hayatını kolaylaştıran özelliklerinin dışında, pek çok kullanışlı uygulamaları da var. Mesela kameranızla yakaladığınız görüntüleri facebook'a yüklemek sadece birkaç saniye alıyor. Ancak bu modelin en önemli eksiği, G1 ve iPhone'da bulunan WiFi desteği olmaması.

Apple iPhone: Her ne kadar Blackberry Storm e-posta açısından daha iyi ve T-mobile G1 de teknoloji takıntısı olanları tatmin edecek kadar donanımlı olsa da, iPhone teknoloji tutkusuna hepsinden daha iyi cevap veriyor. Basit parmak hareketi ile çalıştırılan gösterişli özellikleriyle iPhone adeta modern bir mucize. İphone'nun bazı özellikleri, kalitesiz kamerasını, resimli mesaj ve metni kopyala yapıştır özelliği olmaması gibi eksilerini göz ardı ettirecek kadar üstün.

Nokia E71: İş hayatı ve özel hayat arasında ince bir çizgi oluşturan Nokia E71 adeta çift fonksiyonlu ikiz bir telefon gibi. İki giriş ekranı iş ve eğlence modları arasında tercih şansı sağlıyor. Süper teknolojik özellikleri, sofistike bir kullanım eşliğinde sunuyor.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]