2008 Yılı Hacılarından Geleneksel Buluşma

Sakarya’dan 2008 yılında Diyanet’in Müstakil I. Tip kategorisi ile Hac’ca giden yaklaşık 80 kişilik iki grup hacılar ve eşleri; bir yıldır düzenli bir şekilde toplanarak, bir araya geliyor.

Bundan bir yıl önce Diyanet tarafından Müstakil I. Tip kategorisi ile Hac’ca giden 80 kişilik iki grup hacılar; Grup başkanları Mevlüt Türedi ve Abdullah Demir’in organizasyonuyla bir yıldır düzenli bir şekilde toplanıyor. Daha önce Adapazarı Merkezi, Karasu, Akyazı Kuzuluk ve Taraklı Karagöl Yaylası’nda bir araya gelen hacılar ve eşleri; geçtiğimiz hafta da Erenler İlçesi’nde bulunan Seçkin Hotel’de buluştu.  hep birlikte yemek yiyen hacılar, eski günleri de yâd etti.

DUYGULU ANLAR

Sakarya İl Müftüsü Sinan Cihan’ın da katıldığı bu haftaki programda; Kur’an-ı Kerim’den ayetler okunarak, İlahiler söylendi. Programda, duygu ve düşüncelerini de ifade eden hacılar,  Hac hatıralarından oluşan ve ilahiler eşliğinde hazırlanan bir Proshow CD’sini izledi.

Zaman zaman duygulu anların da yaşandığı programda; Tarihçi-Yazar Mustafa Turan  tarafından, “Hz. Peygamber ve Çocuk Yetiştirme” üzerine slaytlarla bir sunum yapıldı. İl Müftüsü Sinan Cihan ise yaptığı konuşmasında: bu tür bir çok etkinlik gördüğünü, ancak böylesine dini ve kültürel programlarla zenginleştirilerek ve bir yıl boyunca düzenli icra edilenine ilk kez rastladığını söyledi.

DEVAM EDECEK

Çark Caddesi esnaflarından Hacı Yılmaz tarafından verilen yemekte emekli Hacı Komutan İrfan Ülkü’nün yerine toplantıya katılan oğlu ise “Başlarda babamın ve annemin çok önemsediği bu toplantıların yersiz olduğunu düşünüyordum. Ancak bir önceki toplantınıza ben de katıldım ve tahminlerimin ötesinde çok duygulu ve coşkulu anlar yaşadım ve büyük keyif aldım. Lütfen bu birlikteliğinizi devam ettirin” dedi.

Buluşmaların bundan sonrada artarak devam edileceği karara alınılırken, Hacıların okudukları hatimlerin duasının ardından program sona erdi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]