18 yıllık sır cinayeti, korona temizliği ortaya çıkardı

Sakarya'da 18 yıl önce ağabeyini bıçaklayıp öldürdükten sonra cesedini çuvala koyup atıl haldeki dairede saklayan katil zanlısı, korona temizliği sırasında çuvalın ortaya çıkması üzerine yakalandı. 
Kocaeli'de çöp döküm alanında geri dönüşüm malzemelerini ayrıştıran çalışanlar, çuvalda battaniyeye sarı halde çürümüş bir insan cesedi buldu. 
 
Cesedin kimliğini belirlemek için çalışma başlatan polis, belediye temizlik çalışanlarının ifadelerini alarak cesedin olduğu çuvalın Serdar Mahallesi’nde bir bina önünden alındığını tespit etti. 
Çalışmayı derinleştiren polis, binada koronavirüs nedeniyle temizlik yapan vatandaşarın atıl haldeki bir dairedeki çuvalı çöp zannederek attıklarını belirledi. 

Yapılan çalışmalar sonucunda cesedin 18 yıl önce kayıp ihbarında bulunulan Ercüment Çetin’e (49) ait olduğu belirlendi. 

Çetin'in Sakarya'da yaşayan iki kardeşi R. Çetin (39) ve E. Çetin gözaltına alındı. 

Gözaltına alınarak Kocaeli Emniyetine getirilen iki kardeşten R. Çetin, 2002 yılında Sakarya’daki evlerinde ağabeyini çıkan tartışma sonucunda bıçaklayıp öldürdüğünü itiraf etti. Katil zanlısı, cesedi battaniyeye sararak İzmit’te bulunan evlerine getirerek kum dolu çuvala koyarak evden ayrıldığını söyledi.

Katil zanlısı, ağabeyi için kayıp başvurusunda bulunduklarını ve Almanya'ya gitmiş olabileceğini söylediklerini ifade etti. 

Katil zanlısı, emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]