16 kişilik grup kayboldu

Dokurcun'dan Sülüklü Göle giden 16 kişilik grubun sis ve kar nedeniyle kaybolduğu bildirildi. AFAD, UMKE ve Jandarma kayıp gruba ulaşmak için arama çalışması başlattı.

Edinilen bilgiye göre
İstanbul'dan gelip Bolu İl sınırlarında yer alan Sülüklü Göle gezmeye gittikleri öğrenilen 16 kişilik grup sis ve kar nedeniyle yollarını kaybetti. Akyazı Dokurcun'da araçlarını bırakarak Sülüklü Göle çıktıkları belirtilen grup jandarma ve 112'yi arayarak yardım ihbarında bulundu. İhbarın ardından bölgeye AFAD, UMKE ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kar yağışının olduğu bölgede kayıp gruba ulaşmak için çalışmalar sürüyor.

Gelişmeler takip ediliyor...

İstanbul'dan doğa yürüyüşü için Sülüklü Göle gelen lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan 16 kişilik grup sis ve kar nedeniyle yollarını kaybetti. Mahsur kalan grubun ihbarı üzerine AFAD, Umke ve jandarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Grup bir köylü tarafından bulunarak traktörle Dokurcun'a indirildi. Üşüdükleri görülen grup köy evinde bir süre dinlenip ısındı. AFAD ekipleri gruba kumanya dağıttı.

Taksim'deki bir mahallede toplanarak Sülüklü Göle gelen 16 kişilik grup minibüslerini bir balıkhane önünde bırakarak doğa yürüyüşüne çıktı. Sülüklü Göle ulaşan grup sis ve kar nedeniyle yolunu kaybetti. Grup telefonla jandarmadan yardım istedi. Bunun üzerine bölgeye AFAD, UMKE ve jandarma sevk edildi. Bu arada bir köylü grubu getiren şoförün durumu anlatması üzerine traktörüyle Sülüklü Göle çıkarak grubu aradı.

Köylü vatandaş grubu Sülüklü Göl Susuz Yaylası Mevkiinde buldu. Donma tehlikesi geçiren 16 kişi traktör kasasına alınarak araçlarının bulunduğu yere indirildi. Bir köy evinde dinlenerek ısınan 16 kişilik genç gruba 3 saatlik esaretin ardından AFAD ekipleri kumanya dağıttı.

Grubu kurtaran vatandaş, SakaryaRehberim.com'a yaptığı açıklamada grubu bir ağacın altında donmak üzereyken bulduğunu belirterek:"Bunları getiren minibüs şöförü buradaydı bana 'Elemanlar kaybolmuş' dedi. Bende buraları karış karış biliyorum. Traktörün zincirlerini bağladım. Yaylaya çıktım. Bana oldukları yeri tarif etmelerini istedim. Elimle koymuş gibi buldum. Bir ağacın altında toplanmışlardı. Gitmeseydik donarlardı" dedi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]