1243 Hasarlı Bina İçin Son 6 Gün

Sakarya Valisi Hüseyin Atak, orta hasarlı binalara onarım için tanınan sürenin 31 Aralık 2009 tarihi itibariyle sona ereceğini, süre uzatımı yapılmazsa bin 243 hasarlı konutun ağır hasarlı statüsüne çevrilerek yıkılacağını söyledi.

Vali Atak, yaptığı açıklamada, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi ve 12 Kasım 1999 Düzce depremleri sonucu 60 binin üzerinde bina ve iş yerinin çeşitli derecede hasar gördüğünü belirtti. Hasar gören binaların önemli bir kısmının onarıldığını ve ağır hasarlı statüde olan binaların yıkıldığını dile getiren Atak, onarılmayan bin 234 orta hasarlı daire kaldığını söyledi.

Atak şunları kaydetti: ''Bunların onarım süresi Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nca her yıl uzatılmıştır. 2008 yılında verilen süre, 2009 yılının Aralık ayı sonu itibariyle sona ermektedir. Yeniden süre uzatımı söz konusu olmazsa mevcut bin 234 daire ağır hasarlı statüsüne geçecek ve yıkılmaları gerekecektir. Belediyeden aldığım son bilgiye göre 409 daire işlemlerini sürdürmektedir. Yıl sonuna kadar bu daireler de ruhsatlarını alırsa, o takdirde ilimizdeki orta hasarlı konut sayısı yaklaşık 800'e düşecektir.''

Orta hasarlı konutların yüzde 39'unun tek katlı, yüzde 41'inin iki katlı, yüzde 9'unun 3 katlı ve yüzde 11'inin 4 kat ve üzeri olduğunu hatırlatan Atak, vatandaşların orta hasarlı binaları ağır hasarlı statüye geçirilmeden önce onarım işlemlerini tamamlamalarını ümit ettiğini ifade etti.

Atak ''O takdirde Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nın yapacağı iş ağır hasarlı konumdaki binaları yıkmak olacaktır. Tabiatıyla bakanlığımızla görüşmelerimiz sürüyor. Önümüzde bir hafta daha süre var. Bir hafta içinde Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nın alacağı karara göre hareket edeceğiz'' diye konuştu.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]